Domnule Primar, m-ați dezamăgit!

Domnule Primar, m-ați dezamăgit!

 

 

Una este să îți exprimi opinia despre un vot și alta este să-l influențezi în mod clar. Domnule primar, aș vrea să vă reamintesc că dumneavoastră nu sunteți primarul doar a familiilor tradiționale creștin-ortodoxe, ci sunteți primarul tuturor brăilenilor.

Sunteți și primarul lipovenilor, și al ateilor, și al tiganilor, și al evreilor, și al catolicilor, și al grecilor, și al turcilor, și al cerșetorilor și da, sunteți și primarul homosexualilor!

Eu nu am încercat să influențez pe nimeni. Fiecare votează ce vrea, pentru că ăsta este și scopul, nu? Să vedem ce vor cetățenii? Sau nu este acesta scopul referendumului?

În aceste condiții, domnule primar aș vrea să vă întreb cum v-ați permis dumneavoastră să postați pe pagina de facebook o imagine jignitoare, ofesantoare și chiar instigatoare cu privire la comunitatea gay, care există în lume și care probabil v-a și votat(o mică parte ce-i drept)?

În condițiile în care dumneavoatră dați dovadă de homofobism față de oamenii pe care îi conduceți, ce pretenții am putea să avem asupra celor care arată cu degetul Brăila? ”Cuțitari și pești” Ce pretenții putem să avem la Europa care se uita la noi și ne pune eticheta: ”hoți, fuduli și homofobi”?

Domnule primar, în condițiile în care dumneavoastră asociați o întreagă comunitate cu acea poză postată, să înțeleg că nu aveți nicio problemă să asociați brăilenii cu Verginica ”infotrafic” sau Nicușor de la Brăila.

Eu speram ca modelele noastre să fie altele, de pildă Panait Istrati, Fănus Neagu, Dumitru Panaitescu-Perpessicius , Mihail Sebastian, George Niculescu-Basu, Petre Ştefănescu-Goangă, Elena Teodorini, Ionel Perlea , Petre Marcu, George Cavadia, Ana Aslan, Maria Filotti, Johnny Răducanu și mulți alții.

La fel și în comunitatea gay există persoane care s-au remarcat, în ciuda a ceea ce credeți dumneavoastră despre ele. Exemple: Neil Patrick Harris, Jodie Foster, Anderson Cooper, Rosie O’Donnell, Ricky Martin, Portia de Rossi, Jim Parsons, Jason Collins, Jenna Wolfe, Ellen Degeneres, Freddie Mercury, Ryan Murphy, Anderson Cooper, Rachel Maddow, Lena Waithe, Tammy Baldwin și mulți alții.

Domnule primar, doresc să vă atrag atenția asupra faptului ca dumneavostră nu sunteți numai conducătorul acestui oraș, ci și un important formator de opinie! Eu și mulți alți brăileni nu ne dorim să trăim într-un oraș homofob și cu atât mai puțin, să fim conduși de un lider cu astfel de înclinații. Consider că este suficientă violență în Brăila și nu îmi doresc să apară noi conflicte.

Sunt curioasă… unde ați văzut dumneavoastră astfel de personaje, ca cele care apar în poza pe care ați postat-o? Le-ați văzut prin Brăila?

Domnule primar, cu regret vă spun că m-ați dezamagit!

 

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry