SURSE: Boboc ar fi primit mandat de la Orban să-l ”radieze” pe Dănăilă!

Surse din PNL spun că, întrebat de această decizie radicală de a exclude un fost președinte de organizație, Boboc ar fi spus că i-a promis lui Ludovic Orban că-i va aduce ”capul” lui Dănăilă și trebuie, drept urmare, să se țină de cuvânt.

Boboc vrea să-și arate mușchii acum, nu atât în fața colegilor de la Brăila, care oricum sunt în orice partid numai în PNL nu, cât în fața lui Orban, iar cu ajutorul lui Oroș să obțină ceea ce își dorește – o funcție în viitorul Guvern.

Există șanse mari ca Orban să se întoarcă premier, dacă nu ajung la o înțelegere în coaliție, iar Boboc să fie premiat pentru scorul rușinos de la Brăila și urcat într-o funcție de secretar de stat. Cu alte cuvinte pe liberali îi doare în cot de votul românilor care au ieșit la urne. Ce contează rezultatul alegerilor, ce contează că premierul a spus de zeci de ori că ”partidul care câștigă va da premierul”… minciuna e hrana de suflet a unui politician făcut la apelul bocancilor.

Dacă Orban ajunge iar premier, ne întoarcem la discuțiile din campanie, când primul ministru își dorea ca organizațiile să fie conduse de paramentari… deci Popa președinte.

Cine pică la PNL Brăila?

1. Daniela Pascale – consilier județean cu o carieră politică compromisă chiar de colegii din PNL și cu acordul nescris al conducerii.

2. Raluca Bucur – fost consilier municipal, susținătoarea lui Tabarac în alegerile trecute și singura care l-a căutat pe Boboc la scenă ca să-și recupereze banii

3. Vasile Cortez! Cortez este unul din pionii principali ai PNL Brăila. Cortez a fost cel care l-a înscăunat pe Boboc în funcția de prefect și cel care l-a și propus mai departe pentru a reprezenta PNL la alegerile locale. Relația dintre cei doi liberali s-a stricat la acel moment, Cortez fiind acuzat apoi, în spatele ușilor închise, că ar fi sabotat campania lui Boboc, iar acum pe cea a lui Varga. Diferența dintre Cortez și Dănăilă sau Boboc este că el a rămas întotdeauna în PNL, pe când alții au mai fost ”radiați”, trași pe dreapta sau pe stânga. Întrebare: La Bucălău a avut și carte de muncă?

4. Toți simpatizanții lui Ponta care s-au aruncat în PNL pentru lapte și miere dar au dat de rahat.

Cine rămâne la PNL?

Popa și Bucălău, în cărți pentru conducerea partidului. Boboc își negociază plecarea la București, Canciu va fi păstrat până se vor sătura de miștouri și aroganțe, iar în 2024 PNL se va bate pentru locul 4, dacă va mai intra în guvernarea locală sau națională.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry