Ateliere pentru copii la Biblioteca Județeană „Panait Istrati”

În era în care tehnologia este în continuă dezvoltare, scrisul la tastatură câștigă tot mai mult teren în fata scrisului de mână, tocmai de aceea ne-am gândit să-i împrietenim pe cei mici cu arta scrisului frumos. 

Începând cu luna mai 2021 Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează înscrieri pentru Atelierul de Caligrafie, adresat copiilor de 6 – 8 ani.

În fiecare zi de marți, timp de 2 ore, vom exersa scrisul de mână apelând la stilouri și caiete speciale. Pentru această activitate căutăm 10 juniori gata să plonjeze în călimara cu cerneală. Beneficiile scrierii de mână sunt multiple și includ în principal abilitatea copiilor de a se concentra, de a fi atenți la detalii, disciplinați și răbdători, vor scrie mai frumos și mai citeț. Vor descoperi o artă care presupune respectarea unor reguli estetice clare, referitoare la spațierea cuvintelor, înălțimea și grosimea literelor.

De asemenea, invitam copiii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani să-și exploreze latura creativă, pornind într-o aventură a cunoașterii și experimentării în artele vizuale, participând la Atelierul de pictură „Veselie și Culoare”. Întâlnirile vor avea loc săptămânal, în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 14.00. Copiii vor învăța diferite tehnici de desen și pictură, în plus vor afla povești interesante despre marii pictori ai lumii. 

Coordonatoarele atelierelor sunt Mara Lorina Ionașcu – restaurator și Ana Maria Florică – conservator, din cadrul secției Colecții Speciale. Înscrierile se fac până la data de 21 mai la sediul Bibliotecii din Piața Poligon nr.4, la Punctul de Înscriere sau la tel. 0759530382. Ambele activități sunt gratuite și se vor desfășura la secția Colecții Speciale, din strada Belvedere nr. 3. Sunt disponibile 10 locuri pentru fiecare atelier.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry