Două evenimente culturale dedicate Zilei Naționale a Lecturii!

Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila, celebrează  în data de 15 februarie 2023 Ziua Naţională a Lecturii, prin două evenimente culturale, cu activități de promovare a importanței lecturii și a rutinei de citit, pentru a face față cu succes provocărilor societății actuale. 

Primul eveniment se va desfășura la Școala Gimnazială Ion Creangă din Mun. Brăila și îi va avea ca protagoniști pe supereroii clasei a III-a C, o viitoare generație de cititori, pe care îi vom susține și noi, în drumul lor spre descoperirea cărților. Acestui demers cultural i se va alătura și Armanda Filipine, scriitor și jurnalist, cea care prin  momente poetice din creațiile proprii și contemporane, adevărate sesiuni de lectură,  îi va îndruma pe elevi la cititul zi de zi și va vorbi despre rolul lecturii în societate, ca formator de personalități.

Evenimentul va debuta la ora 1000 și va fi transmis pe pagina de facebook a organizatorului Centrul.de.Creatie.Braila.

Ziua Națională a Lecturii ne oferă un prilej bun să reiterăm importanța cărților în viața noastră și să inițiem împreună obiceiuri de lectură, atât de necesare copiilor și tinerilor din ziua de azi, ce au nevoie de rutina lecturii pentru a se bucura de beneficiile ei.

Cei care vor încuraja viitoarele generații de cititori sunt și reprezentanții proiectului cultural inițiat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, respectiv Poezie la vârsta a III-a, din care fac parte membrii Uniunii Județene a Pensionarilor din Brăila, coordonați de dna Tinca Rusu Preda  precum și alți seniori, ce s-au alăturat cu bucurie acestui demers cultural, cei care vor aduce un omagiu culturii, în general si literaturii, în special,  prin  momentele artistice, cu o deosebită încărcare emoțională.

Evenimentul, deja unul de tradiție în comunitatea brăileană, reunește, lună de lună, persoanele de vârsta a III-a, iubitoare de cultură, oameni minunați, adunați în locul și momentul în care poezia și dialogul se vor contopi, într-o lume a frumosului și a inspirației, într-un cadru ce facilitează şi încurajează legăturile interumane și schimbul de idei, prin acest tip de activități cultural-artistice  ce permit  și stimulează participarea la viaţa socială.

Poezie la vârsta a treia, din data de 15 februarie 2024 va fi transmis live, pe pagina de facebook Centrul.de.Creatie.Braila, începând cu ora 15:00.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry