„Erasmus +” la Colegiul Național „Ana Aslan” Brăila!

Începând cu anul școlar 2019-2020,  Colegiul Național „Ana Aslan” Brăila derulează Proiectului „Erasmus+” – School Exchange Partnerships „MATHEMATICS WITH GAMES AND FUN IN ALL EUROPE”.

Proiectul aprobat inițial  pentru  perioada septembrie 2019 – februarie 2021 și  prelungit până în luna februarie 2022 (din cauza pandemiei), reunește 6 țări partenere: Italia (școală coordonatoare), România, Turcia, Polonia, Croația și Lituania.

Grupul țintă vizează atât elevi de ciclu primar (clasele a IV-a) cât și cadre didactice din țările partenere. Pornind de la analiza rezultatelor diferite obținute de elevi la testările PISA, fiecare partener a realizat activități școlare și extra curriculare de învățare și aprofundare a noțiunilor matematice prin jocuri matematice și activități ludice, activități ce urmăresc dezvoltarea competențelor  de înțelegere și de utilizare a numerelor în calcule.

Printre obiectivele și rezultatele așteptate ale proiectului se numără schimbul de cunoștințe și experiențe cu privire la predarea și învățarea matematicii în rândul elevilor din țările partenere, descoperirea unor noi modalități de învățare pe lângă metodele tradiționale, prin crearea unui mediu de învățare în care elevii pot dobândi cunoștințe și experiențe la nivel local și european. Începând cu luna octombrie a acestui an școlar, cadre didactice și elevi au participat fizic la reuniuni transnaționale care s-au derulat în Croația și Polonia.

În săptămâna 24 – 28.01.2022, Colegiul Național „Ana Aslan” Brăila a găzduit a V-a întâlnire transnațională la care au participat fizic elevi și profesori din Croația, Turcia și Lituania. Echipele din Italia și Polonia au participat on-line.

Aceștia au luat parte atât la activități matematice care au vizat importanța acesteia în viața de zi cu zi, cât și la activități culturale desfășurate la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și la Teatrul „Maria Filotti” Brăila. Activitățile din cadrul acestei întâlniri de proiect au fost organizate de către dna director adjunct, prof. Alina Colescu, dna prof. Teodora Nicolau, dna prof. Magdalena Codreanu și au implicat mai multe cadre didactice care au contribuit la o foarte bună desfășurare a tuturor activităților.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry