FOTO | Vizită la CUP „Dunărea” Brăila! Elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” au participat la demonstrații practice

Compania de Utilități Publice „Dunărea” Brăila a devenit în timp un partener educațional important pentru elevii școlilor brăilene, sute de elevi vizitând în fiecare an diferite obiective ale societății, în scopul cunoașterii și asimilării noțiunilor de ape – mediu predate la diferite materii din programa școlară.

Vineri, 09 februarie 2024, elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, o școală-pilot ce promovează lecțiile outdoor (în aer liber), însoțiți de cadre didactice, au trecut pragul Laboratoarelor din cadrul CUP Brăila.

Angajații din cadrul Laboratorului de apă potabilă, au prezentat câteva metode orientative pentru a efectua experimente „de teren”, precum determinarea clorului, PH-ului apei, turbidității sau durității apei. Le-a fost prezentată activitatea de laborator, respectiv aparatura folosită ȋn scopul verificării calității apei potabile dar, totodată s-au realizat în fața elevilor, analize şi probe ale apei potabile, demonstrații practice.

Laboratoarele societății sunt dotate cu aparatură modernă, zilnic efectuându-se determinări ale calităţii apei. Elevii au putut constata direct modul în care se determină duritatea, turbiditatea, conductivitatea sau alte analize prin care se monitorizează calitatea apei.

De asemenea, oaspeţii au aflat că zilnic sunt prelevate probe din diferite zone ale orașului care sunt analizate în laborator, în concordanţă cu legislaţia sanitară. Rezultatele acestor analize pot fi consultate pe pagina web a societăţii (apabraila.ro), la secţiunea Calitatea apei.

CUP „Dunărea” Brăila monitorizează continuu calitatea apei potabile, începând cu procesul de tratare și până la robinetele consumatorilor, prin monitorizare automată în timpul procesului, verificare în laborator prin analize de calitate și monitorizarea rețelei de distribuție. Monitorizarea calității apei se realizează în laboratoarele de apa potabilă ale Companiei de Utilități Publice „Dunărea” Brăila înregistrate la Ministerul Sănătății și acreditate RENAR.

Copii s-au arătat foarte curioși în privința procesului tehnologic al apei și au adresat o multitudine de întrebări despre modul în care apa ajunge la robinet, despre potabilitatea acesteia, dar și despre etapele transformării apei uzate și redarea ei circuitului natural.

La finalul vizitei participanţii au primit materiale promoționale și de informare.

Porțile obiectivelor administrate de Companiei de Utilități Publice „Dunărea” Brăila vor rămâne deschise pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu procesele de tratare a apei și de epurare a apelor uzate. Acțiunile de responsabilitate socială oferă posibilitatea de a imprima generațiilor tinere, care vor constitui utilizatorii de mâine ai serviciilor, valorile și respectul pentru natură.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry