Pe 31 august romanii de pretutindeni sarbatoresc Ziua Limbii Romane

Pe 31 august romanii de pretutindeni sarbatoresc Ziua Limbii Romane

 

 

Propunerea legislativa a fost initiata in 2011, de catre senatorul liberal Viorel Badea, fiind semnata de 166 de parlamentari apartinand tuturor partidelor parlamentare din Romania. In expunerea de motive, initiatorul propunerii legislative explica faptul ca “importanta limbii romane nu trebuie marginalizata de tendintele actuale catre globalizare, deoarece limba romana reprezinta fundamentul identitatii nationale, un punct deosebit de important pentru consolidarea unei societati puternice si unite”.

Aceasta propunere legislativa a fost legiferata ca zi festiva a Romaniei prin Legea nr. 53/2013 adoptata de Parlamentul Romaniei cu 312 voturi pentru, doua voturi impotriva si cinci abtineri.

Alaturi de tricolor si de imnul national, Ziua Limbii Romane reprezinta un simbol al neamului nostru. Limba romana  se afla astazi printre limbile oficiale ale Uniunii Europene, iar noi ca romani avem datoria sa-i aratam cel mai inalt respect, prin a o vorbi corect si a-i invata pe copiii nostri sa faca la fel.

Cu acest prilej Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila si Asociatia „Universul Prieteniei” Iasi va invita vineri, 31 august 2018, ora 17.00, la lansarea cartilor „Treptele prieteniei – Antologie de poezie” si „101 sonete absurde”, autor Vasile Mandric.

Prezinta: Violeta Craiu, Dumitru Anghel, Angela Burtea, Lucia Patrascu, Liliana Toma.

Modereaza: Rodica Rodean.

Programul serii cuprinde cateva momente de muzica folk sustinute de prof. Florin Lazar si de tanarul Theodor Gabriel Scheaua. Evenimentul are loc la Sala „Fanus Neagu”, et. 3, la sediul bibliotecii din Piata Poligon, nr.4.

 

 

noriel.ro

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry