Prevenirea traficului de persoane, in atentia elevilor braileni

Prevenirea traficului de persoane, in atentia elevilor braileni

 

 

Saptamana prevenirii criminalitatii a debutat astazi, in judetul Braila, cu activitati dedicate elevilor in scopul prevenirii delincventei juvenile si a victimizarii minorilor.

Seria demersurilor preventive din cadrul primei editii din acest an a evenimentului national Saptamana Prevenirii Criminalitatii a fost deschisa, astazi, de intalniri ale politistilor cu liceeni din municipiul Braila.

Activitatile preventive au constituit un nou prilej pentru o buna colaborare in beneficiul minorilor, intre reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Braila si ai Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galati.

Scopul intalnirilor cu elevii a fost constientizarea acestora cu privire la consecintele  traficului de persoane asupra victimelor si autorilor si la legatura dintre utilizarea internetului si traficul de persoane, si s-a inscris in seria demersurilor preventive derulate in cadrul Campaniei de prevenire a traficului de persoane „Internetul – unealta traficantilor de persoane!”.

Pentru inceput, elevilor le-au fost prezentate aspecte precum: ce presupune traficul de persoane, sub ce forme se poate manifesta, cine poate fi autor sau victima, urmarile pe care le are asupra victimelor si autorilor, sfaturi pentru evitarea pericolului de a fi traficati si institutiile la care pot apela pentru sprijin.

De asemenea, a fost discutat rolul internetului si, in mod deosebit, a retelelor de socializare in racolarea victimelor traficului de persoane si au fost transmise recomandari pentru navigarea online in siguranta.

Specialistul A.N.I.T.P. – Centrul Regional Galati a prezentat un studiu de caz, iar elevii au fost provocati sa puna in scena povestea, intruchipand personajele din speta (victima, autor, martor, parinte, politist si cadru didactic), scopul urmarit fiind acela ca emotiile traite sa ii ajute sa se fereasca de implicarea in situatii de trafic in viata reala si sa ii invete cum ar trebui sa ajute o persoana aflata in pericol sau care este deja victima. 

Saptamana prevenirii criminalitatii va continua, maine, cu prevenirea victimizarii minorilor, elevii Colegiului Economic “Ion Ghica” Braila fiind protagonistii unor momente inedite in Piata Traian din municipiul Braila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry