TARTUFFE de Molière

TARTUFFE de Molière

 

Un poem despre pasiune, obsesie, intrigă și iubire.

Despre spectacolul Tartuffe, Alexandru Mazgareanu a adresat publicului brăilean recent invitația: “să vina să vadă spectacolul, pentru că, în ciudă faptului că este o piesă scrisă acum mai bine de 400 de ani, vor asistă la un spectacol extrem de modern și cu o tematică ce cu siguranță îi va atinge, pentru că spectacolul, așa cum este construit, are o legătură foarte mare cu problemele cu care ne confruntăm în ziua de astăzi” .

Maestru al comediilor de moravuri, Molière ne propune și peste secole o satiră a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea și viclenia. Capodoperă a comediei de caracter, Tartuffe aduce în scenă prototipul individului hotărât să parvină prin orice mijloace, dar de îndată ce își atinge scopul, masca servilă și umilă cade, dezvăluindu-i adevărată față, aceea de stăpân fără scrupule.

TARTUFFE, o poveste despre obsesie, spusă în versuri, este un spectacol ce dezvăluie pericolul imposturii și al bigotismului, o comedie frumoasă despre bine și rău, dar și despre cât de greu e să deosebești binele de rău.

Premieră a avut loc pe 18 martie însă, spectacolul poate fi revăzut duminică, 15 aprilie, în Sală Mare a Teatrului Măria Filotti, începând cu oră 18.00.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry