Au plecat la confiscat! Astăzi s-au desfășurat primele controale ale Gărzii de Mediu pe tema deșeurilor

În această dimineață au avut loc primele controale ale Gărzii de Mediu, împreună cu Poliția Locală și reprezentanți ai Primăriei, pe tema depozitării ilegale a deșeurilor în spațiile publice.

În urma unei sesizării, Garda de Mediu a fost solicitată să intervină pe strada Ancorei, unde un bărbat părea că descarcă deșeuri pe un teren, în apropierea Grădinii Publice.

Inspectorii, alături de Poliția Locală, au intervenit imediat la sesizare și l-au găsit pe cetățeanul acuzat, la fața locului.

În urma verificărilor însă, se pare că bărbatul era angajat la societatea care va construi acolo sediul Agenției de Dezvoltarea Regională. Pentru că documentele și datele prezentate de acesta au dovedit că bărbatul nu a încălcat nicio dispoziție legală, acesta a fost lăsat să-și desfășoare în continuare activitatea.

Chiar dacă acțiunea de azi nu s-a concretizat cu confiscarea autoturismului, a fost un bun exercițiu pentru inspectorii Gărzii de Mediu care au dovedit că pot interveni în timp util pentru a surprinde cetățenii care încalcă legea.

Cetățenii care sunt martori, în astfel de situații, pot semnala Garda de Mediu, pentru a interveni spre sancționarea celor care și-au făcut o obișnuință din a arunca deșeuri pe domeniul public.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry