”Bunelu” a scăpat de un dosar! Tribunalul București l-a achitat!

”Bunelu” a scăpat de un dosar! Tribunalul București l-a achitat!

 

 

După un deceniu de presedinție la CJ Brăila, Stancu a adunat mai multe procese decât toți șefii de județ la un loc. Norocul îi surâde însă fostului ”baron” de Brăila. Bunea Stancu a fost achitat într-un dosar, în care era acuzat de trafic de influență în vederea aprobării hotărârii privind acordarea de facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.

În acelaşi dosar, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Fostul președinte al CJ Brăila mai are câteva hopuri de trecut până va putea să pună capul liniștit pe pernă. Două dosare sunt pe rolul Tribunalului Vrancea, acuzaţiile fiind aduse tot de procurorii anticorupţie.

Pe 16 noiembrie Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija şi încă 12 funcţionari, salariaţi ai CJ Brăila au un nou termen în procesul în care acestia sunt acuzați de acordarea unor contracte considerate de procurori preferenţiale, prejudiciul estimat de aceştia fiind de aproape 3 milioane lei.

În alt dosar, Stancu este acuzat de infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese, după ce au aprobat finanţarea a două cluburi sportive, SC Club Fotbal Brăila şi Asociaţia Handbal Club “Dunărea” Brăila, faptă considerată ilegală de procurorii DNA. Următorul termen în acest dosar este în data de 19 noiembrie.

Fostul președinte are și o condamnare, în dosarul ”Mită la PSD”, pentru care a fost condamnat la 3 ani închisoare. În urmă cu doi ani, a fost eliberat condiționat.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry