Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier! Șoferii aveau o alcoolemie peste limita legală!

Tot mai mulți șoferi, din nepăsare sau inconștiență, se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice punând in pericol atât viețile lor cât și ai altor participanți la trafic.

Aseară, la ora 20:35, polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică s-au autosesizat cu privire la faptul că, un autotren ce se deplasa pe bulevardul Dorobanților, din direcția strada Tineretului către strada Franceză, a acroșat refugiul pentru pietoni din stația de tramvai, continundu-și deplasarea. Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, procedând la oprirea autotrenului, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că la volan se afla un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 20 de ani.Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,87mg/l. Acesta a fost condus la spital unde a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Tot aseară, la ora 19:20, polițiști din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un vehicul pe DE 584, pe raza localității Albina. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Azi-noapte, în jurul orei 02:10, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila l-au oprit în trafic, pe un bărbat, de 47 de ani, din comuna Traian, în timp ce conducea o mașină pe raza localității de domiciliu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,76 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.Astfel, a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Ieri după-amiază, la ora 16:50, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ianca l-au oprit în trafic pe un bărbat, de 39 de ani, din orașul Ianca, în timp ce conducea o mașină pe DC 36, pe raza satului Tîrlele-Filiu. Întrucât, acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 1,18 mg/l, fiind condus la spital unde a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 7 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit în trafic pentru control, pe un brăilean, în vârstă de 38 de ani, în timp ce conducea un vehicul pe Șoseaua Râmnicu Sărat, din municipiu. De asemenea, în seara de 8 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Însurăței    l-au oprit în trafic pe un tânăr, de 20 de ani, din comuna Tichilești, în timp ce conducea un vehicul pe DC 21, pe raza satului Lacu Rezii. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au costatat faptul că numerele de înmatriculare ale celor două vehicule erau atribuite altor autoturisme. În cauză au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Tot la data de 7 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila l-au oprit în trafic, pe un brăilean, de 38 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Chișcani. De asemenea, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ianca au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza localității Bordei Verde a avut loc un eveniment rutier. La fața locului, polițiștii l-au identificat pe un bărbat, de 40 de ani, din orașul Ianca, care ar fi pierdut controlul asupra volanului, răsturnându-se. În urma evenimentului au rezultat doar pabuge materiale. Polițiștii i-au testat cu aparatul etilotest pe cei doi șoferi, rezultând că aveau în aerul expirat o îmbibație de 1,09 mg/l, respectiv 0,46 mg/l, aceștia fiind transportați la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În noaptea de 06 noiembrie a.c., ora 23:00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Victoria. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând faptul că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,76 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că brăileanul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry