Riscurilor care provoacă afecțiuni musculo-scheletice (AMS)! ITM Brăila a verificat respectarea normelor de către angajatori!

Referitor la această acțiune vă informăm că, în perioada martie 2021- octombrie 2021, conform metodologiei transmise de către Inspecția Muncii, au fost selectați angajatori din sectorul public și privat care desfășoară activități în următoarele  domenii de activitate:

•        Silvicultura și exploatări forestiere

•        Prelucrarea lemnului

•        Fabricarea produselor de cauciuc și mase plastice

•        Industria construcțiilor metalice

•        Fabricarea de mobilă

•        Comerț cu ridicata și amănuntul

•        Depozitare și activități auxiliare pentru transporturi

•        Activități de poștă și curierat

”Au fost întreprinse activități de informare a angajatorilor selectați, referitor la modul de desfășurare a campaniei. Au fost efectuate vizite de control la angajatorii selectați pentru completarea chestionarelor de evaluare de către lucrători ținând cont de condițiile de muncă de la locul desfășurării activității.

Ulterior, au fost efectuate vizite de inspecție pentru identificarea neconformităților în domeniul securității și sănătății în muncă cu accent pe aspectele rezultate în urma analizării chestionarelor de evaluare și dispunerea de măsuri pentru normalizarea condițiilor de muncă”, a declarat șeful ITM Brăila, Liviu Arhire.

Au fost verificate 15 societăți comerciale. Urmare a acestor controale au fost constatate neconformități legate de:

–         neasigurarea măsurilor pentru eliminarea poziţiilor forţate, nenaturale, ale corpului lucrătorilor (fasonator mecanic, muncitor silvic);

–         nu s-au luat măsuri ca toți lucrătorii  să utilizeze corect echipamente individuale de protecție acordate, pe toată durata desfășurării activității;

–         neatașarea fișei de aptitudine la fișa de instruire individuală nu s-au  elaborat instrucțiuni proprii de securitate și sănătate în muncă pentru toate activitățile desfășurate în societate;

–         nu a fost semnalizat corespunzător recipientul în care se colectează echipamentele/materialele de unică folosință ( măști de protecție, șervețele dezinfectante, etc) și obligativitatea accesului /purtării măștii de protecție sanitare în interiorul spațiilor;

–         nu au fost avizați psihologic conducătorii auto ;

–         nu au fost completate fișele de post ale lucrătorilor cu atribuții și responsabilități în domeniul securității și sănătății în muncă, conform funcției exercitate.

Față de aceste constatări, prin actele de control încheiate, inspectorii de muncă au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1000 lei.

În toate situațiile în care au fost constatate neconformități, prin actele de control încheiate, au fost dispuse măsuri obligatorii de intrare în legalitate, măsuri care au fost verificate ulterior și care au fost realizate de angajatori.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry