Interviu 5 întrebări! Răspunde candidatul independent la președinția Consiliului Județean, Ovidiu Nechita!

1.  Ne apropiem de ultima săptămână de campanie. Cum s-au desfășurat lucrurile până acum în campania independentului Ovidiu Nechita. Ați realizat toate lucrurile pe care vi le-ați propus?

Răspuns : Eu nu mi-am propus obiective mărețe și nerealizabile, de care cetățenii sunt deja plisctisiți și știu că se vorbește despre ele doar în campanii, însă după, nu se concretizează nimic. Scopul meu este să reușim să fim cât mai transparenți cu cetățenii, iar proiectele din cadrul ședințelor Consiliului Județean să fie lipsite de interese meschine. Un alt punct pe care am reușit să îl lămuresc, este acela de a arăta că atitudinea mea în cadrul acestor ședințe a fost percepută greșit și etichetată mult prea rapid, din dorința lor de astupare a demăscării neregulilor acolo unde era cazul, printr-un fals scandal mediatic. Ulterior, majoritatea oamenilor au înțeles deși o parte dintre ei mai greu, dar urmărindu-mi campania electorală îndeaproape, au triat și au realizat esența.

2. Ce vă spun oamenii în interacțiunea cu ei? De ce au nevoie brăilenii?

Răspuns : Cetățenii județului Brăila au nevoie de o conducere transparentă. Au nevoie ca acele promisiuni din campaniile electorale să se realizeze. Brăilenii cu dorință de evoluție pentru acest județ, nu cer povești creionate frumos. Ei cer, ca atât timp cât aleg prin vot, cei aleși să facă exact ce au promis benevol în campanii. Cetățenii își doresc dezvoltare în multe arii de activitate, pe care de altfel le și merită. E drept că numai printr-o organizare internă performantă, se poate realiza acest aport destinat evoluției, de care cetățenii au atât de multă nevoie. Cu toții am înțeles că organizarea internă se face DOAR cu oameni competenți și asumați, nu cu rude și prieteni, nu cu bugetari ce își fac piața în timpul programului. Și cu asta cred că am punctat fix ce este esențial. Asumarea responsabilității fiecăruia, pentru ceea ce este plătit să facă, este elementul esențial pentru dezvoltare și evoluție!

3. Cum vedeți rectificarea bugetară și sumele care au fost acordate Brăilei?

Răspuns: Rectificarea bugetară știm cu toții că este operațiunea prin care se modifică, în cursul exercițiului bugetar, bugetele prevăzute inițial, cu obligativitatea menținerii ECHILIBRULUI bugetar. Consider că aici trebuie insistat, deoarece acel echilibru este esențial și trebuie să ținem cont de el astfel încât favoritismele și artificiile induse voit în această rectificare bugetară, prin voturi ”cumpărate” să nu își mai atingă scopurile meschine. Adică concret, cetățeanul nu va mai fi defavorizat, crezând că prin aceste rectificări ei câștigă, când de fapt, realitatea este opusă. Rectificările sunt bune și nu le contest, atât timp cât echilibrul și scopul proiectului NU se modifică.

4. Ați reușit să faceți un sondaj în ceea ce vă privește? Unde stă Ovidiu Nechita acum și care este rezultatul pe care sperați să îl obțineți?

Raspuns : Da am reușit. Rezultatele îmi indică o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure și să îmi confirme că sunt pe drumul cel bun, pe care și cetățenii acestui județ doresc să meargă. Cu riscul de a mă repeta, candidat independent fiind, ambele poziții de pe buletinul de vot au însemnătate pentru mine. Însă un răspuns sincer ce privește rezultatul setat de mine în această campanie, este acela de a schimba cu adevărat anumite aspecte negative ce se tot reflectă în activitatea Consiliului Județean Brăila. Oamenii au început să studieze mult mai atent activitatea internă, analizează mult mai atent ceea ce se întâmplă acolo, iar asta mă bucură enorm.

5. Brăilenii aud, în fiecare campanie electorală, promisiuni. Va fi ceva diferit de această dată? Avem motive să sperăm la ”mai bine”!

Răspuns : În campaniile electorale s-au promis multe, de la aeroport, la spitale de amploare care nici la nivel național nu s-au concretizat, până la numeroase azile de bătrâni și investiții menite să aducă mii de locuri de muncă. Realitatea : Păcăliți, cu proiecte doar pe hârtie, cu rata de șomaj ridicată, cu afaceri ce au renunțat la lupta cruntă în mediul economic, cu viziuni stârpite pe considerente politice, cetățenii județului Brăila se împart în 3 categorii :

– prima categorie este aceea care insistă pe aceeași alegere politică, pentru că atât cât primesc le este suficient și nu au viziune de viitor, ei consumând doar prezentul;

– a doua categorie este aceea care a realizat că a votat greșit și schimbă votul, în speranța că a ales corect măcar acum;

– a treia categorie este aceea care doar vorbește, cere, dar nu acționează, adică nu iese la vot.

Ce îmi doresc să fie diferit?

Absolut toți cetățenii acestui județ să IASĂ LA VOT! Iar cei care s-au convins că au ales greșit prima dată, să nu mai repete alegerea și să începem să avem rezultate!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry