Ce poate fi mai bun decât să te răsfeți la cină cu o porție de cartofi prăjiți, delicioși și crocanți?
Singuri sau însoțiți cu brânză, ciuperci, sos iute sau ketchup și maioneză, cartofii prăjiți sunt preferați de toată lumea. Îți împărtășim una dintre cele mai bune rețete de cartofi prăjiți cu parmezan pe care chiar și un bucătar fără experiență o poate pregăti cu ușurință. Doar o jumătate de oră la cuptor și o garnitură parfumată poate fi servită la masă.
Ingrediente:
- 1/2 kg de cartofi;
- un cub de supă de pui;
- 1 lingură de ulei de măsline;
- 1 linguriță ulei vegetal;
- 50 de grame de unt;
- 3 căței de usturoi;
- 1 linguriță de ierburi de Provence;
- 1 linguriță de cimbru și rozmarin după gust;
- sare și piper;
- parmezan ras;
- 100 de grame de pesmet;
- linguriță de bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare:
Taie cartofii în felii. Pune-i într-o oală cu apă, apoi adaugă o linguriță de sare și una de bicarbonat de sodiu. Gătește cartofii până când pot fi străpunși ușor cu un cuțit ascuțit.
Între timp, pune untul într-o tigaie încălzită, adaugă un cub de bulion de pui, sare și piper și ierburi de Provence după gust. Nu uita de usturoi și un strop de ulei de măsline.
Transferă, apoi, cartofii fierți în tigaie și gătește-i în amestecul de condimente și ulei timp de 2 minute, pentru a amesteca aromele. Reține că trebuie să gătești la foc mic pentru a nu rupe cartofii.
Pe o tavă așează hârtie de copt. Presoară pesmet și parmezan ras, apoi pune cartofii, care trebuie acoperiți, din nou, cu pesmet și parmezan. Pune cartofii la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru o jumătate de oră.
Poftă bună!
Sursa: DC News