Ciorbă rădăuțeană. Rețetă simplă – Se prepară ușor

Ciorbă rădăuțeană. Rețeta simplă. Dacă ți-e pofta de o delicioasă ciorbă rădăuțeană, o poți prepara foarte ușor. Iată rețeta.
Ingredinete:
  • 1 şi 1/2 pui;
  • 3 morcovi;
  • 3 cepe;
  • 1 ţelină medie;
  • Sare.
Pentru dres:
  • 3 gălbenuşuri;
  • 250 g smântână.
Pentru servit:
  • Smântână;
  • Ardei iute.
Cum se prepară:

Carnea de pui porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare. Între timp, se curăţă şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma, se adaugă în oală cu bucățelele de pui.

Totul se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse. Apoi, carnea se scoate şi se lasă puțin la răcit, legumele se pot folosi pentru orice alt preparat culinar, iar zeama se strecoară.

Zeama strecurată se pune din nou în oală şi se drege cu smântâna amestecată cu gălbenuşuri. Acum, carnea de pui se taie mărunt, în fâșii subțiri şi se adaugă în oală. Se mai lasă totul la fiert încă un clocot.

Această rețetă o gasiți și pe DC News.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry