Invatam sa gatim gustos cu Florin Vechiu – Carnati traditionali moldovenesti
Ingrediente:
- Carne de porc 500 grame
- Carne de vita 500 grame
- 250 grame de slanina
- Sare
- Piper
- Cimbru
- Usturoi
- Boia dulce si iujte
- Coriandru
- Nucsoara
Fiecare poate sa scoata condimentul care nu il agreeaza, sau sa il adauge pe cel pe care il adora. Noi, pentru familia noastra, ii facem picanti. Pana aici este asemanator cu toti carnati din Moldova, dar secretul pentru un gust desavarsit sta in adaugarea unui litru de bere si a unei lingurite de mustar boabe macinat. Puteti adauga si o lingurita de enibahar macinat.
Dupa umplerea matelor trebuie lasati carnatii doua zile la zvantat. Daca v-am facut curiosi va voi da o reteta de mici dumnezeiesti!
Pofta buna!
Redactor: Florin Vechiu