Murături asortate în saramură! Rețetă de toamnă pentru toate gospodinele!

SURSĂ FOTO: caietulcuretete.com
Cum punem murături asortate în saramură, la borcan, pentru iarnă? Rețetă de murături la borcan: gogonele, pepene, conopidă, castraveți în saramură… un deliciu!

Murături crocante și aromate, care se păstrează toată iarna în cămară, la rece, în borcane ochioase, care te îmbie să le deschizi cât mai des! Versatila nevoie-mare, această rețetă de murături asortate se poate adapta preferințelor tale: poți include în ea legumele de toamnă sau o poți modifica, dupa plac, înlocuindu-le cu legumele preferate. În plus, cu apă, sare și cateva condimente la îndemana în orice bucătarie, obții fix câte borcane de murături asortate vrei!

Ingrediente:

  • gogonele;
  • conopidă;
  • gogoșari;
  • castraveți;
  • morcovi;
  • varza alba/rosie;
  • mere;
  • caței de usturoi;
  • foi de dafin;
  • piper boabe;
  • sare grunjoasă neiodată;
  • boabe de muștar;
  • flori de mărar uscate;
  • apă.

Mod de preparare:

  • Pentru a face aceste murături asortate, trebuie să începi prin a spăla și a steriliza borcanele alese; la această rețetă, cantitatea de ingrediente folosită depinde de numărul și mărimea borcanelor, deci o poți adapta, dupa nevoie.
  • Alege o oala încăpătoare și pune la fiert saramura pentru aceste murături: pune 1 lingură de sare grunjaoasă la 1 litru de apă (evident, cantitatea de saramură pe care o prepari depinde tot de numărul și mărimea borcanelor alese pentru murături).
  • Spală bine toate legumele, curăță usturoiul și morcovii de coajă, curăță gogoșarii și merele de miez, taie varza, castraveții, gogonelele, gogoșarii, merele și morcovii în felii, iar conopoida în buchetele.
  • Umple borcanele cu murăturile asortate, castraveti, morcovi, gogonele, mere, varză și gogoșari, 2-5 căței de usturoi, 2-5 foi de dafin, 1-3 linguri de boabe de piper, 1-2 linguri de boabe de muștar și la final, câte o floare de mărar uscat.
  • Toarnă saramura fiartă deja și răcita ușor în borcanele de muraturi asortate, până când atinge buza de sus, astfel încat să acopere complet legumele.
  • Pune capacul și lasă borcanele la racit complet, apoi depoziteaza-le într-un loc umbrit din balcon sau în cămară.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry