Tocănița de ardei copți este absolul delicioasă, mai ales în această perioadă. Iată cum se prepară…
Ingrediente:
- 10 ardei (culori diferite);
- 2 cepe;
- 1 căţel de usturoi;
- 2 conserve roşii cuburi (800 g);
- 2 linguri ulei de măsline;
- 2 linguri smântână vegetală;
- Sare;
- Piper;
- 1 legătură pătrunjel.
Cum se prepară:
Coace ardeii pe plită, în tigaie sau la cuptor, până ce se înmoaie bine. Curăţă-i şi lasă-i deoparte. Toacă ceapa şi usturoiul mărunt, apoi căleşte-le în ulei de măsline pentru 4-5 minute, agitând legumele constant, pentru a se găti uniform. Pune ardeii tăiaţi fâşii lungi sau cuburi peste ceapă, adaugă 4-5 linguri de apă şi lasă tocăniţa la foc mic, cu capacul pus, pentru 5-7 minute.
Adaugă roşiile cuburi şi un praf de sare, amestecă bine şi pune din nou capacul cratiţei. După alte 10 minute (mai adaugă puţină apă, dacă e necesar), dă tocăniţa de pe foc, potriveşte-o de sare şi piper, apoi presară pătrunjelul tocat mărunt. Serveşte tocăniţă de ardei copţi cu o lingură de smântână/iaurt, dacă mănânci de dulce, sau cu puţină smântână vegetală, dacă ţii post.
Dacă ai ardei copţi conservaţi, îi poţi folosi pentru a prepara aceasta tocăniţă. Va dura chiar mai puţin astfel, însă gustul va fi puţin diferit.
Această rețetă o regăsiți și pe DC News.