Tocăniță de ardei copți. Rețetă de vară absolut delicioasă!

Tocănița de ardei copți este absolul delicioasă, mai ales în această perioadă. Iată cum se prepară…

Ingrediente:

  • 10 ardei (culori diferite);
  • 2 cepe;
  • 1 căţel de usturoi;
  • 2 conserve roşii cuburi (800 g);
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 2 linguri smântână vegetală;
  • Sare;
  • Piper;
  • 1 legătură pătrunjel.

Cum se prepară:

Coace ardeii pe plită, în tigaie sau la cuptor, până ce se înmoaie bine. Curăţă-i şi lasă-i deoparte. Toacă ceapa şi usturoiul mărunt, apoi căleşte-le în ulei de măsline pentru 4-5 minute, agitând legumele constant, pentru a se găti uniform. Pune ardeii tăiaţi fâşii lungi sau cuburi peste ceapă, adaugă 4-5 linguri de apă şi lasă tocăniţa la foc mic, cu capacul pus, pentru 5-7 minute. 

Adaugă roşiile cuburi şi un praf de sare, amestecă bine şi pune din nou capacul cratiţei. După alte 10 minute (mai adaugă puţină apă, dacă e necesar), dă tocăniţa de pe foc, potriveşte-o de sare şi piper, apoi presară pătrunjelul tocat mărunt. Serveşte tocăniţă de ardei copţi cu o lingură de smântână/iaurt, dacă mănânci de dulce, sau cu puţină smântână vegetală, dacă ţii post.

Dacă ai ardei copţi conservaţi, îi poţi folosi pentru a prepara aceasta tocăniţă. Va dura chiar mai puţin astfel, însă gustul va fi puţin diferit.

Această rețetă o regăsiți și pe DC News.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry