Europarlamentarul social democrat Carmen Avram a explicat cum va arăta certificatul UE COVID-19

Certificatul UE COVID-19 a fost aprobat în Parlamentul European. Carmen Avram a explicat cum va arăta certificatul UE COVID-19, cum va funcţiona, dar şi ce rol va avea acesta în viitorul călătoriilor din spaţiul european şi nu numai.

“Va fi o combinaţie între mai multe certificate. La frontieră, când ieşi din ţară sau intri, poţi avea fie certificatul de vaccinare, fie testul PCR, fie testul de anticorpi, fie un test de trecere prin boală, care e valabil 90 de zile de la primul test pozitiv. Certificatul cuprinde, de fapt, aceste patru elemente. Ele nu sunt obligatorii toate, e suficient doar unul. Legătura dintre ele este faptul că toate vor avea aceleaşi elemente de siguranţă”, a declarat Carmen Avram în exclusivitate pentru DC NEWS.

TESTUL PCR devine CERTIFICAT COVID-19

“Testul PCR devine certificat COVID-19, de exemplu. El va fi eliberat într-o singură formă, unică la nivel european. Nu mai poate fi falsificat şi nu mai poate suferi modificări. În acest moment, unele ţări cer certificat cu cod QR, altele cer fără acest cod. Unii cer cu 72 de ore înainte, alţii cu 48 de ore înainte. Pentru că cerinţele sunt diferite de la stat la stat, acest certificat va fi unic. Se vor stabili condiţiile foarte clar când se va ajunge la varianta finală. Testele vor fi recunoscute între state şi nu vor mai putea fi falsificate, pentru că acum există un val foarte mare de teste PCR false. Se elimină partea de risc.

Teoretic, ele vor fi acceptate şi de către ţări terţe, probabil de cele cu care UE va avea acorduri de recunoaştere reciprocă. Atunci, fiecare om care vrea să iasă din UE nu mai riscă să stea ore nesfârşite la coadă, la vamă, pentru că are deja un act, ca un paşaport, care arată aceste elemente. Şi nici nu riscă să fie întors acasă pentru că i se spune că s-a cerut şi un test de anticorpi, şi cod QR şi nu mai ştiu ce. Se elimină riscurile de sănătate, pentru că ştii că omul este verificat şi garantat de Comisia Europeană, dar se elimină şi riscul situaţiilor imprevizibile, când pleci din ţară cu anumite prevederi şi ajungi la destinaţie cu alte prevederi”, a mai spus europarlamentarul.

Citește tot articolul pe DC NEWS.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry