Fost ministru liberal, acuzat de luare de mită și instigare la delapidare! Mita, susține DNA, ar fi constat în 22 de tone de tablă

Photos / Liviu Chirica

DNA nu a făcut public numele ministrului, dar aceste atribuții cad în sarcina Ministerului Mediului, care era condus în martie-aprilie 2020 de Costel Alexe, astăzi șef la Consiliului Județean Iași. Mita, susține DNA, ar fi constat în 22 de tone de tablă.

DNA i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să încuviințeze urmărirea penală pentru un ministru din guvernul Orban, care ar fi pretins, potrivit procurorilor, mită de la managerul unui combinat siderurgic pentru alocarea unor certificate de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de societatea comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri.

În perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”, susțin procurorii.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry