Planul bilateral de cooperare romano – israeliana, semnat la sediul M.Ap.N.

Planul bilateral de cooperare romano – israeliana, semnat la sediul M.Ap.N.

 

La sediul Departamentului pentru politica de aparare, planificare si relatii internationale a avut loc, in zilele de 11 si 12 aprilie, o noua runda de consultari politico – militare romano – israeliene. Specialistii s-au reunit in cadrul Dialogului Strategic si al Comisiei mixte in domeniul apararii dintre cele doua tari.

In cadrul discutiilor, ambele parti si-au manifestat interesul pentru o cooperare activa si pragmatica, care sa sublinieze evolutia colaborarii din ultimul timp in domeniul tehnico – militar.        

Reuniunea Comisiei mixte in domeniul apararii s-a axat pe intensificarea cooperarii bilaterale, in special in privinta activitatilor de pregatire si instruire a fortelor armate, medicina militara, pregatirea personalului si istorie militara. Discutiile au fost finalizate prin  semnarea „Planului bilateral de cooperare dintre Ministerul Apararii Nationale al Romaniei si Ministerul Apararii al Statului Israel pentru anul 2018”.

Printre temele dezbatute la Reuniunea Dialogului strategic s-au numarat evolutiile recente inregistrate in mediul de securitate international, in special riscurile si amenintarile la adresa securitatii in regiunea extinsa a Marii Negre, respectiv a Orientului Mijlociu.

Tot in marja reuniunii, la sediul Departamentului pentru armamente a avut loc o sesiune a Comitetului Tehnic Mixt romano – israelian, la finalul careia a fost convenit si semnat „Planul de cooperare industriala pentru anul 2018”, in conformitate cu necesitatile de aparare ale Armatei Romaniei.

Anul acesta, Romania si Statul Israel aniverseaza 70 de ani de relatii diplomatice neintrerupte, consolidate in ultimii ani.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry