Record de căldură! În ​luna martie a acestui an s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură!

Luna martie a anului 2024 a fost cea mai caldă temperatură înregistrată vreodată, fiind totodată a zecea lună consecutivă care bate recordurile de temperatură, a anunțat serviciul de monitorizare a schimbărilor climatice al Uniunii Europene, relatează Reuters.

Temperatura medie a lunii martie a fost cu 0,1 grade Celsius mai mare decât recordul anterior pentru această lună, stabilit în 2016, și cu 1,68 grade Celsius mai mare decât media din perioada preindustrială, arată datele publicate marți de Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice.

De asemenea, cele 12 luni care s-au încheiat cu luna martie reprezintă cea mai fierbinte perioadă de 12 luni înregistrată vreodată pe planetă. În perioada aprilie 2023 – martie 2024, temperatura medie globală a fost cu 1,58 grade Celsius peste media din perioada preindustrială, adică 1850-1900.

Prin Acordul de la Paris, semnat în 2015, guvernele au convenit să mențină creșterea temperaturii medii la nivel mondial sub 2°C peste nivelurile preindustriale și să continue eforturile de a o limita la 1,5°C.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry