Românii şi-ar putea pierde buletinul, dacă nu stau la adresa din acte!

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de lege conform căruia românii care nu locuiesc la adresa din buletin îşi vor pierde actul de identitate.

“Contribuţia noastră la cultura lumii este dosarul cu şină. Nu restaurantul cu ciorbă de burtă. De la 1 ianuarie ar fi trebuit să dispară, dar pe 20 ianuarie vine Poliţia Română cu un plan în care să ia cărţile de identitate dacă îi prinde pe români că nu locuiesc la domiciliul din buletin. Dacă cineva are două case, dacă stă la mama, etc… “, a punctat Val Vâlcu.

“Este o reacţie tâmpită a Poliţiei. care de 20 de ani a pierdut controlul administrativ al cetăţenilor din România. Există o parte de adevăr. Există oameni care au buletine neschimbate şi care s-au mutat de mult. Eu stau la actuala locuinţă de 22 de ani deja. Până acum 3-4 ani, din când în când mai venea câte o hârtie de la justiţie, de la credite, recuperatori, etc, în care îl ameninţau pe cel care a stat acum 20 de ani aici”, a replicat Alfred Bulai.

“Când te duci să schimbi buletinul, îi interesează certificatul de naştere. De 7 ori l-ai schimbat, de 7 ori te-ai născut. Dacă este digitalizat, de ce îţi mai cere să vii cu un geamantan de hârtii?”, a mai întrebat Vâlcu.

“Apare partea a doua. Tocmai pentru că Poliţia nu ştie, în general, nici câţi oameni sunt în România”, a mai spus şi Bulai.

Citește articolul pe dcnews.ro

“Da, este exces aberant. Cineva, mai bogat, ar putea să aibă un apartament în Bucureşti şi o casă de vacanţă unde stă o bună parte din an. E o aberaţie, pentru că atunci când ai cumpărat un imobil, Poliţia ar trebui să ştie că ai 2,10, 15 adrese. În principiu, toată chestiunea este rezolvabilă”, a mai spus şi Alfred Bulai.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry