Alexandru Bucălău, despre spitalele din Brăila: ”Saloanele par teleportate parcă dintr-un alt timp, vedem paturi din metal ruginit, acoperite cu saltele mizerabile, pereţi scorojiţi, băi infecte”

Consilierul județean al PNL, Alexandru Bucălău, spune că a văzut recent imagini video surprinse de o pacientă în Spitalul 3 din Brăila – Corpul B al Spitalului Județean. Liberalul a transmis un comunicat de presă prin care cere Consiliului Județean să găsească soluții pentru crearea condițiilor decente în spitale, nu doar pe hârtie, ci și în realitate.

”Spitalul Judeţean Brăila are pe hârtie planuri de realizări măreţe, care au depăşit cincinalul promisiunilor, de când social-democratul Francisk Chiriac se află în fruntea Consiliului Judeţean. De câte ori are ocazia, Chiriac flutură hârtii cu proiecte masive de investiţii în Spitalul Judeţean, dar realitatea arată că banii se scurg, fără a lăsa nimic vizibil în urmă.

În zilele noastre, când aproape fiecare pacient are un telefon mobil dotat cu cameră foto/video, apar în spaţiul public imagini deplorabile din saloanele Spitalului Judeţean Brăila, atât din corpul A, cât şi în corpul B. Saloanele par teleportate parcă dintr-un alt timp, vedem paturi din metal ruginit, acoperite cu saltele mizerabile, pereţi scorojiţi, băi infecte. Am văzut recent un video horror postat de o doamnă internată în corpul B, fost Spital 3, şi singurul gând care mi-a venit a fost acela că, în momentul în care ai neşansa de a te interna într-o astfel de “unitate medicală”, musai trebuie să ai un psihic tare, altfel rişti să cazi în depresie profundă.

Inert la reacţiile postate de pacienţi în spaţiul public, preşedintele CJ, Francisk Chiriac, foloseşte aceeaşi scuză lamentabilă, pe care o rostogoleşte de ani buni, de când gestionează acest spital, că avem multe proiecte pe hârtie, cu care vom revoluţiona, cândva, sănătatea din Brăila. Ba mai mult, Chiriac consideră că vinovaţi de faptul că spitalul are o imagine deplorabilă se fac, culmea, pacienţii care postează pe reţelele de socializare aceste poze horror şi nu managerul Spitalului Judeţean şi el, în calitate de  preşedinte al Consiliului Judeţean.

Constrâns de presă, Chiriac a recunoscut public, cu ceva vreme în urmă, că “serviciile medicale din Spitalul Judeţean nu sunt de supercalitate!! şi că personalul medical nu este la un nivel maxim”, dar a adus imediat ca scuză faptul că “este nevoie de timp”, pentru a regla aceste “scăpări”. Domnule Chiriac, condiţiile din Spitalul Judeţean Brăila nu sunt nici de calitate medie, iar în astfel de unităţi medicale, timpul nu are răbdare.

Şi dacă tot vorbim de timp, să ne amintim de când sunteţi în fruntea Consiliului Judeţean. Din anul 2016, vă reamintesc eu,  dacă aţi uitat! Şase ani de laudatio, de mari realizări inexistente în realitate la spital şi de făcut treabă doar de ochii lumii.

Cu zero bifări la capitolul umanitate pentru pacienţii din Spitalul Judeţean, Chiriac mai spune, total rupt de realitate, că “lucrurile se îmbunătăţesc pe zi ce trece” în unitatea spitalicească din subordinea CJ, dar că “mai este nevoie de timp” pentru schimbarea la faţă a spitalului. 

Cam de cât timp mai este nevoie, domnule preşedinte? Parcă Sănătatea era prioritatea dvs. numărul unu în declaraţiile politice asumate în campanie electorală! Se pare că, în ultimii şase ani, aţi avut cu totul alte priorităţi, pentru că, deşi au fost direcţionaţi bani grei de la bugetul judeţului către Spitalul Judeţean, ei nu se regăsesc, totuşi, în confortul pacienţilor.

Vrem spitale bune în realitate, nu doar pe hârtie!”

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry