Alexandru Dănăilă: ”Cer imperativ să DEMAREZE, în regim de urgență, TESTAREA, la nevoie, a ÎNTREGII POPULAȚII a județului BRĂILA”

Alexandru Dănăilă: ”Cer imperativ să DEMAREZE, în regim de urgență, TESTAREA, la nevoie, a ÎNTREGII POPULAȚII a județului BRĂILA”

 

 

Acum că sunt bani, după rectificarea bugetară prin care Spitalul Județean a primit 25 de miliarde de lei, liberalii cer ca administrația locală să se apuce de treabă, să finalizeze achizițiile și să asigure sănătatea în rândul brăilenilor.

Președintele PNL, Alexandru Dănăilă, spune că este necesar aparatul pentru testarea populației și, dacă situația o cere, fiecare brăilean să fie testat.

Cred că lupta pentru sănătatea oamenilor este cel mai important lucru în acest moment. Fac un apel la președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, și la primarul Marian Dragomir să lase la o parte politizarea unei probleme de sănătate publică și le cer imperativ să DEMAREZE, în regim de urgență, TESTAREA, la nevoie, a INTREGII POPULATII a județului BRAILA.

Astăzi(n.r. luni, 23.03.2020), am alocat de la bugetul Consiliului Județean peste 500.000 de euro pentru Spitalul Județean Brăila, bani suficienți pentru achiziționarea unui număr suficient de teste pentru a începe o campanie serioasă de testare în cel mai scurt timp posibil.

Guvernul a pus la dispoziția autorităților locale cadrul legal pe baza căruia se pot angaja medici în regim de urgență pe o perioadă determinată și fără concurs, pentru a acoperi personalul necesar. S-a dovedit că testarea pe scară largă poate identifica din timp persoanele bolnave și poate izola răspândirea bolii. Efortul populației și cel al autorităților centrale trebuie dublat de efortul autoritățile locale.

Fac așadar apel la responsabilitatea domnilor Chiriac și Dragomir și le cer din nou să lase la o parte exercițiile de imagine și să treacă la treabă”, a declarat președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry