Antoneta Ionita o ‘trage de urechi’ pe Sorina Pintea: “Ultima data cand s-au cumparat ambulante noi pentru Braila a fost in 2015!”

Antoneta Ionita o ‘trage de urechi’ pe Sorina Pintea: “Ultima data cand s-au cumparat ambulante noi pentru Braila a fost in 2015!”

 

 

Deputatul PNL Antoneta Ionita a tras numeroase semnale de alarma in ceea ce priveste starea precara a parcului auto si numarul insuficient al ambulantelor care deservesc pacientii din judetul Braila. Ionita a interpelat-o pe Sorina Pintea, ministru al Sanatatii, cu privire la promisiunea programului de guvernare, de a asigura cate o ambulanta in fiecare comuna.

”Este o realitate pe care nimeni nu o poate nega: mai mult de jumatate dintre ambulantele care intervin in Romania sunt vechi, ar fi trebuit deja casate. In judetul Braila, situatia este incalificabila pentru secolul al XXI-lea: dintr-un parc de 42 de masini, doar 30 pot fi folosite, dar starea tehnica si dotarea acestora lasa de dorit. Ultima data cand s-au cumparat ambulante noi pentru Braila a fost in 2015, dar a fost vorba despre doua salvari. Total insuficient fata de necesar. Anul trecut, in toamna, Guvernul a dat o ordonanta, prin care a permis Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta sa cumpere ambulante pentru serviciile judetene si am dorit si eu sa vad care este stadiul aplicarii acestei ordonante, la zece luni de la emiterea ei”, explica Antoneta Ionita.

Raspunsul primit mareste ingrijorarea deputatului liberal, pentru ca achizitia de ambulante pare blocata in proceduri, iar un necesar de masini de interventie sanitara, la nivelul fiecarui judet, nu a fost nici pana acum realizat. Desi ordonanta care reglementeaza cumpararea de ambulante este in vigoare din octombrie 2017, abia acum se elaboreaza caiete de sarcini pentru anumite tipuri de utilitare, pentru altele licitatiile sunt blocate de contestatii sau abia se incepe evaluarea ofertelor, dupa cum a precizat Ministerul Sanatatii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry