Centru de permanență, în Măxineni! Propunerea candidatului USR-PLUS, Ionuț Postolache!

Nu mulți oameni cunosc multe informații despre centrele de permanență cu medici de familie. Cu toate acestea, este important să știi că fiecare oraș mare sau mic are altfel de Centre de permanenţă finanţate de CAS. Cu o astfel de propunere vine și candidatul USR-PLUS, la Primăria comunei Măxineni, Ionuț Postolache.

”Centrele de permanență sunt locuri unde medicii de familie fac gărzi. Sunt deservite de 5 – 7 medici de familie și 5 – 7 asistenți medicali. Garda este asigurată, prin rotație, de o echipă medicală formată din medic de familie și asistent medical, zilnic, între orele 15 și 8 dimineata, plus week-end de vineri ora 15 până luni dimineata ora 8.

Consultatiile și tratamentele in centru sunt GRATUITE și se aplică oricărui cetățean, indiferent daca este ASIGURAT sau NU.

Autoritățile administrației publice locale pot asigura locația, echipamentele medicale și medicamentele necesare functionarii spatiului, decizia aprobării aparținand în exclusivitate autorităților abilitate (DSP, Casa Judeteana de Asigurări de Sanatate)”, spune Ionuț Postolache.

Scopul centrelor de permanență este de a ușura sarcinile serviciului 112, dar și ale spitalelor. Consultaţiile şi tratamentele în Centru sunt gratuite şi se aplică oricărui cetăţean, indiferent dacă-i asigurat sau nu.

Într-un centru de permanență se diagnosticheaza și se trateaza urgențele USOARE, cum ar fi: o durere abdominala, febra, durere in gât, diaree, amețeală și multe altele. Deasemenea se pot face injecții intramuscular, intravenos sau perfuzii din 8 in 8 ore sau mai des, GRATUIT”, spune candidatul USR-PLUS la Primăria comunei Măxineni.

La aceste centre nu se eliberează documente în contract CAS, trimiteri colorate, reţete compensate și trimiteri la analize. De asemenea, nu se eliberează alte acte care necesită fişa omului şi trecutul lui medical. Nu se eliberează nici certificate de deces sau prenupţiale și nici adeverinţe pentru angajare, tabere sau diverse cursuri, deoarece ce medicii respectivi nu te cunosc.

Alte activități care nu se desfășoară la aceste centre:

  • nu se operează
  • nu se intubează
  • nu se tratează coma
  • nu se pune piciorul în ghips
  • nu se asistă naşterea

O altă variantă adoptată de numeroase comune din țară este cea a centrelor de permanență cu medici de familie. Aici se diagnostichează şi tratează pe moment, simptomatic, afecțiuni ușoare. De asemenea, se poate urma tratamentul injectabil intramuscular, sau intravenos, sau pefuzabil din 8 în 8 ore, sau mai des, şi în afara orarului de cabinet al medicului. Totul se face gratuit, chiar și dacă ai nevoie de injecții.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry