Comunicat de presă – ”Filiala BRĂILA privește cu stupoare la modul în care PNL înțelege să guverneze țara aflată în criză profundă”

Comunicat de presă – ”Filiala BRĂILA privește cu stupoare la modul în care PNL înțelege să guverneze țara aflată în criză profundă”

 

 

Organizația PRO ROMÂNIA – Filiala BRĂILA privește cu stupoare la modul în care PNL înțelege să guverneze țara aflată în criză profundă.

Desemnat de Președintele Iohannis să formeze un nou guvern, dl Câțu a ratat ocazia de a se manifesta ca om de stat, arătându-ne micimea, lașitatea și frica de asumare a conducerii unui executiv ce ar fi trebuit învestit tocmai pentru gestionarea situației dificile în care se află oamenii și instituțiile statului.

Fuga din Parlament, cu câteva minute înaintea votului, precum și explicațiile penibile pe care le-a oferit dl Câțu ulterior părăsirii frontului, ne arată că suntem îndreptățiți să fim îngrijorați în legătură cu modul în care PNL își exercită guvernarea pentru care, evident, nu era pregătit și nici capabil.

De asemenea, atitudinea iresponsabilă a  senatorului PNL Vergil Chițac, care, deși știa din 06.03.2020 că există  posibilitatea de a fi infectat, nu s-a prezentat la un control preventiv, a făcut ca membrii Guvernului interimar PNL să fie în imposibilitatea de a-și exercita datoria, aruncând România într-un haos și mai mare.

Toate acestea îl plasează pe Președintele Iohannis într-o situație mai mult decât penibilă acesta continuând nonșalant șarada nominalizării lui Ludovic Orban ca premier. Deci bătaia de joc față de români continuă și se dorește instalarea unui Guvern care va lucra pentru români, cel mai probabil, prin telefon.

Bâlbâiala și incompetența de care dau dovadă liberalii în gestionarea crizei actuale are urmările pe care toți românii le văd: incertitudine, disperare, nesiguranță.

Este de neînțeles cum va fi învestit noul Guvern, având în vedere situația parlamentarilor care au intrat în contact direct sau indirect cu dl Chițac și cum va lucra un Guvern aflat în izolare.

Brăilenii, ca toți cetățenii țării de altfel,  sunt, pe bună dreptate, îngrijorați despre modul în care Guvernul și reprezentanții acestuia în teritoriu gestionează situația COVID-19. Astfel, crizei sanitare, economice, sociale alăturându-i-se lipsa de încredere în instituții.

Odată în plus se dovedește ca propunerea Președintelui Victor Ponta, de a fi desemnat premier dl Raed Arafat, a fost una oportună și necesară, aceasta fiind singura persoană din aparatul de stat la care românii se uită zilele acestea cu încredere și speranță.

Astăzi PRO ROMÂNIA a propus o echipă competentă și serioasă pentru guvernarea României: dl Raed Arafat – premier, dl Florin Georgescu – vicepremier și dl Adrian Streinu – Cercel – ministru al sănătății, aceasta fiind, în opinia noastră, soluția pentru minimalizarea efectelor COVID-19 și luarea celor mai bune măsuri pentru protejarea românilor.

Opinăm că statele care au procedat la instituirea stării de urgență din cauza COVID-19 au procedat înțelept, însă României, astăzi, i se refuză o astfel de măsură, dat fiind că un Guvern interimar nu poate gestiona o astfel de stare.

Pe această cale anunțăm că Organizația PRO ROMÂNIA – Filiala Brăila acționează cu responsabilitatea cerută de situația existentă și fiind solidară cu populația acestui județ își suspendă activitățile politice de precampanie.

Coordonator Filiala Brăila – Partidul  PRO ROMÂNIA

Cosmin Răzmeriță

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry