”Curățenia” din PNL scoate ce e mai rău din liberali! Boboc visează la o funcție în singurul minister condus de o femeie!

PNL Brăila a început ”deratizarea”, așa cum o numesc chiar ei, pe grupurile de whatsapp. Tot aici au loc cele mai aprinse discuții despre cine a greșit în cele două campanii electorale, cine urmează să fie tras la răspundere, dar și cine va conduce PNL Brăila mai departe.

Printre nemulțumiri apare și un mesaj trimis de Dănuț Lungu – unul dintre cei mai mediatizați consilieri județeni PNL, din mandatul trecut, care spune:

Eu cred că în acești 4 ani au fost colegi care au făcut opoziție PSD-ului. Poate, dacă toți consilierii PNL erau mai vocali, se vedea… Dar au fost câțiva care nu au făcut. Se pot verifica procesele ședințelor. Presa nu scrie decât ce vrea…”, spune Dănuț Lungu.

Din acest moment discuția degenerează la insulte personale, iar Popa Petrică nu dezamăgește prin limbajul folosit către un coleg de partid: ”Andrei Busurca ești la a treia „vodca„? Stai cuminte. Mai trage o „vodca„ și lasă PNL în pace”.

Popa – păpușarul BPJ-ului

Sursele noastre spun că a devenit o ”tradiție” ca votul din BPJ să fie făcut ”la vedere”, astfel încât rezultatul să fie în unanimitate. Practic, la ședințele BPJ, așa cum a fost și în cazul votului pentru excluderea lui Florin Cîrligea, au fost chemați mai mulți liberali, nu doar cei cu drept de vot. După ce au pus pe foaie ceea ce au de făcut, Popa i-a invitat pe restul liberalilor afară din sală, iar votul BPJ-ului a fost făcut ”la vedere”, astfel încât să nu existe dubii cu privire la rezultat.

Ceea ce liberalii nu vor să recunoască este că au nevoie de puțin mai mult pentru a scăpa de Florin Cîrligea, care deține și funcția de consilier județean. Comitetul Director Județean, format din președinții organizațiilor liberale din Brăila, trebuie să-și dea acordul pentru decizia luată de BPJ.

De ce atâta grabă pentru împărțirea funcțiilor în PNL Brăila?

După cum bine au punctat publicațiile locale, PNL Brăila se grăbește să-și înscăuneze oamenii în funcții importante, înainte de întrunirea BPN-ului la nivel central, astfel încât să le asigure acestora poziții strategice. Practic, nimeni nu îi putea garanta lui Canciu șefia la ISJ Brăila, dacă acesta era decapitat înainte de la președinția Organizației Municipale – unde oricum este interimar.

Același lucru se întâmplă și în cazul lui Boboc la Ministerul Muncii(cred că nu sunt singura care observă ironia – Boboc, secretar la singurul minister condus de o femeie) sau a lui Bucălău la Prefectură. Siguranța acestor funcții se clatină pe măsură ce se apropie BPN-ul.

Dacă urmărim însă declarațiile lui Rareș Bogdan din ultima săptămână, devine clar faptul că nici Ludovic Orban nu își dorește să răspundă pentru rezultatul alegerilor parlamentare, cel puțin nu până își asigură o majoritate în forul decizional, la nivelul partidului.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry