Dănăilă, despre parlamentarii PSD: ”Vor face presiuni să nu se ajungă la anticipate!”

Dănăilă, despre parlamentarii PSD: ”Vor face presiuni să nu se ajungă la anticipate!”

 

 

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a vorbit, în cadrul conferinței de presă, atât despre dezastrul lăsat de Guvernul Dăncilă, dar și despre responsabilitățile care revin acum Partidului Național Liberal.

Dănăilă consideră că alegerile anticipate nu vor avea nicio șansă în fața unor parlamentari conștineți de faptul că nu vor mai câștiga un nou mandat.

Este evident că nu poți guverna împotriva poporului român, care până la urmă, are dreptul să-și aleagă conducătorii. Coaliția formată din partidele de opoziție și condusă de Partidul Național Liberal a reușit să strângă numărul necesar de voturi pentru a demite Guvernul Dăncilă, dar responsabilitatea cea mai mare de acum urmează.

Așa cum știți, variantele propuse și aprobate în forurile statutare ale partidului sunt două. Organizarea alegerilor anticipate, ceea ce ar duce la clarificarea situației fiecărui partid, în Parlamentul României, și ar fi un lucru benefic inclusiv pentru cetățenii care vor să-și exprime votul lor în acest moment. Dar, în România, din păcate, pentru că procedura declanșării alegerilor anticipate este una extrem de greoaie și dificilă, probabil că sunt șanse mici ca acest lucru să se întâmple. Să fim serioși, cel puțin jumătate din parlamentarii PSD, dacă își încheie mandatul prematur, nu vor mai intra a doua oară în Parlament, și ei știu lucrul ăsta. Toți vor face presiuni să nu se ajungă la aceste alegeri anticipate”, a declarat președintele PNL, Alexandru Dănăilă.

 

 

În lipsa alegerilor anticipate, Partidul Național Liberal va fi nevoit să construiască un nou guvern, cu o abordare care să relanseze economia statului, fără a se atinge de pensii sau salarii. O soluție în acest sens ar fi chiar prima măsură pe care o propune Guvernul liberal, aceea de a micșora numărul de ministere.

A doua opțiune, cea pe care Partidul Național Liberal, ca un partid responsabil o are, este asumarea guvernării. Partidul Național Liberal nu se dă la o parte de la această responsabilitate și de la obligațiile pe care le are un partid aflat la guvernare, acelea de a gestiona cât mai bine bugetul țării, de a gestiona cât mai bine economia, de a construi datele financiare pentru bugetul anului viitor, pe un PIB real, nu pe unul supraestimat și pe niște venituri care nu au fost realizate”, a spus Alexandru Dănăilă, președintele PNL Brăila.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry