Deputatul Nicu Niță explică de ce a votat PENTRU prelungirea stării de urgență

Parlamentul a votat cu 404 voturi pentru, 29 voturi împotrivă și 5 abțineri prelungirea stării de urgență.

Potrivit hotărârii Parlamentului, guvernul nu va mai putea lua măsuri de restrângere a drepturilor fundamentale decât prin acte normative cu putere de lege și va fi obligat să prezinte Parlamentului săptămânal un raport cu privire la măsurile adoptate sau pe care intenționează să le ia pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Deputatul Nicu Niță, a explicat care sunt condițiile pentru care majoritatea parlamentarilor PSD au votat ”pentru”.

Lipsa transparenței informărilor și achizițiilor publice, lipsa măsurilor concrete pentru salvarea locurilor de muncă și pentru relansarea economiei, lipsa măsurilor concrete de sprijin a populației în aceste momente și lipsa măsurilor pentru agricultura românească sunt câteva din motivele pentru care PSD a decis să voteze încuviințarea stării de urgență, dar cu anumite condiții.

În primul rând, Guvernul va fi nevoit să prezinte Parlamentului, săptămânal un raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19 și motivele care le-au determinat.

La încetarea stării de urgență, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului un alt raport, de această dată complet, privind măsurile adoptate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19.

La încetarea stării de urgență, Curtea de Conturi va trebui să facă un control şi să prezinte Parlamentului documentele care să justifice cheltuirea banilor publici, în condițiile legii. Toți cetățenii trebuie să știe cum s-au făcut achizițiile publice. Dacă legea a fost sau nu respectată!”, a declarat deputatul PSD Nicu Niță.

Din cei cinci deputați pe care Brăila i-a trimis în Parlamentul României, patru au votat pentru încuvinţarea prelungirii stării de urgenţă pe teritoriul României: Vasile Varga, Antoneta Ioniță, Nicu Niță și Emilia Meiroșu. Un vot negativ a venit din partea deputatului PSD – Mircea Florin.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry