Deputatul Vasile Varga: ”Ceea ce propune Galaţiul este de neconceput! Este ilogic sa facem schimb de pacienti de la unii la alţii”

Deputatul Vasile Varga: ”Ceea ce propune Galaţiul este de neconceput! Este ilogic sa facem schimb de pacienti de la unii la alţii”

 

 

Deputatul liberal Vasile Varga a răspuns la propunerea DSP Galați, prin care spitalele din Brăila ar urma să primească gălățenii suspecți sau confirmați cu COVID-19.

INADMISIBIL!!! Aşa ceva nu se va intampla, asa ceva este inadmisibil si resping categoric orice incercare de politizare a unui subiect atat de grav pentru intreaga lume, cum este acest covid19!!!

Ceea ce propune Galaţiul este de neconceput, in primul rand din cauza infrastructurii care nu stiu din ce analiza li se pare lor ca ar fi atat de generoasa la Braila iar in al doilea rand pentru ca este ilogic sa facem schimb de pacienti de la unii la alţii.

Atat eu cat si colega mea deputat din Comisia de Sanatate, doamna Ioniţă, vom respinge ferm orice incercare de a trasforma Braila intr-un judeţ supus Galaţiului. EXCLUS!!!

Directiile de sanatate sa-si faca datoria, sa colaboreze, sa vegheze ca si pana acum cu responsabilitate situatia acestui covid19 si nimeni sa nu mai vina cu propuneri abramburistice pentru ca nu este cazul.

Oameni buni, din Braila și Galați, aveți grijă de voi și stați în casă!”, a declarat deputatul Vasile Varga.

Reamintim că DSP Galați propunea ca pacienții din județul Galați, suspecți/confirmați cu COVID-19 care prezintă patologie asociată și necesită asistență medicală de specialitate, să fie dirijați către unitățile sanitare din județul Brăila, respectiv: Spitalul Județean de Urgențe, Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila și Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Pantelimon” Brăila, iar pacienții non COVID-19 vor fi dirijați către spitalele de specialitate din Galați.

În schimb, DSP Galați a sugerat în cazurile de obstetrică-ginecologie suspecte/confirmate, pacienții să fie dirijați către Spitalul ”Buna Vestire” din Galați.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry