Draghincescu: “ANI sa verifice pe toata lumea, care a gresit sa raspunda”

Draghincescu: “ANI sa verifice pe toata lumea, care a gresit sa raspunda”

 

Consilierul judetean PND, Simona Draghincescu a cerut organelor abilitate sa verifice toate afacerile pe care membrii Partidului National Liberal le desfasoara, in special cele care sunt platite din bani publici.

“Cer public organelor abilitate (FISC, DNA, Militie, Parchete) sa verifice modul in care sunt incheiate contractele de sponsorizare ale PNLul cu firmele PNListilor dar si contractele de sponsorizare a PNL Braila cu firma care a facut “curatenie” la Muzeul de istorie in valoare de 75.000 lei/luna (cu materialele muzeului) unde PNLista Vernescu Mariana este contabil sef. Ar fi interesant de aflat cum sta treaba cu banii la PNL Braila, foarte interesant. Cu creditele la banci si creantele de unii ca sa-i acopere pe altii, asa ca intr-o bancruta frauduloasa, am vazut cu totii cum este”, a declarat Simona Draghincescu, pe pagina sa de Facebook.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care, unul din colegii de partid ai Simonei Draghincescu a primit o scrisoare de la inspectorii ANI, in care este instiitat ca face obiectul unei anchete privind o posibila stare de incompatibilitate.

“Conform Legii nr. 161/2003, articolul 90, ‘consilierii judeteni care au functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor ori alte functii de conducere, precum si calitatea de actionar sau asociat la societatile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unitati administrativ‐teritoriale nu pot incheia contracte comerciale de prestari de servicii, de executare de lucrari, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritatile administratiei publice locale din care fac parte, cu institutiile sau regiile autonome de interes local aflate in subordinea ori sub autoritatea consiliului judetean respectiv ori cu societatile comerciale infiintate de consiliile judetene respective. Incalcarea dispozitiei de mai sus atrage incetarea de drept a mandatului de ales local la data incheierii contractelor’”, a amintit consilierul PND.

Simona Draghincescu a mentionat in final faptul ca nu ii este frica de nimic, pentru ca stie ca nu a facut nimic rau, insa incurajeaza organele abilitate sa cerceteze contractele incheiate pe bani publici.

“ANI sa verifice pe toata lumea, care a gresit sa raspunda, care nu…NU! E simplu. Ce atata tevatura doar ca unul este controlat de ANI? Restul “activitatilor” sunt fie de competenta Tribunalelor, fie de cea a Parchetelor”, a incheiat Simona Draghincescu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry