Florin Dobrescu: Printr-un dialog constant se pot găsi soluţii pentru revigorarea mediului economic din România

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, şi secretarul de stat Florin Dobrescu s-au întâlnit joi cu reprezentanţii mediului de afaceri din Brăila, în cadrul unei consultări regionale, care a avut drept scop prezentarea programelor de finanţare lansate sau aflate în dezbatere publică, precum şi identificarea problemelor cu care oamenii de afaceri se confruntă, în vederea găsirii de soluţii pentru susţinerea mediului economic.

Reprezentanţii Ministerului le-au oferit oamenilor de afaceri prezenţi la întâlnire informaţii la zi despre stadiul celor 13 programe de finanţare, care se află în gestiunea Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, anunţând cu această ocazie că a fost lansată ediţia a 3-a Programul Start-Up Nation.

“Marţi, 19 iulie, a fost lansat Programul naţional de finanţare Start-Up Nation, ediţia a 3-a, în care, cu titlu de noutate, avem un pilon special destinat cetăţenilor români din Diaspora, care doresc să revină în ţară pentru a începe o activitate de business. Un prim criteriu de eligibilitate, pentru a putea accesa aceste fonduri, este ca firmele să fie înfiinţate începând cu data de 1 ianuarie 2020. Granturile pentru capital de lucru vor fi în sumă de 200 mii lei, dacă omul de afaceri îşi ia angajamentul că va crea două locuri noi de muncă şi de 100 mii lei, dacă va crea un singur loc de muncă.    Perioada de înscriere este de 30 de zile lucrătoare, iar la ora actuală avem înscrişi 1.960 cetăţeni români, pe Pilonul I şi 36 de cetăţeni români din Diaspora, pe Pilonul II”, a declarat secretarul de stat Florin Dobrescu.

Florin Dobrescu i-a încurajat pe oamenii de afaceri brăileni prezenţi la această consultare regională să îşi expună problemele cu care se confruntă, subliniind faptul că “printr-un dialog constant între Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi mediul de afaceri, se pot găsi soluţii pentru revigorarea mediului economic din România”.

Astfel, au fost ridicate probleme întâlnite în zona agricolă, având în vedere că Brăila este un judeţ preponderent agricol, a fost expusă problematica actualizării preţurilor, mai ales în cazul investiţiilor din construcţii, au fost propuse modificări la Legea achiziţiilor publice, au fost discuţii pe tema ultimelor modificări aduse Codului Fiscal şi a fost expusă o problemă generalizată la nivelul întregii ţări, cea a lipsei forţei de muncă.

Ministrul Constantin-Daniel Cadariu şi secretarul de stat Florin Dobrescu le-au promis oamenilor de afaceri din Brăila că îi vor sprijini în problemele care ţin de ministerul pe care îl reprezintă şi că vor prezenta situaţiile semnalate de aceştia colegilor din celelalte ministere vizate, scopul final fiind consolidarea mediului de afaceri din România.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry