Încă de la începutul campaniei electorale, mai mulți primari liberali din județul Brăila și-au atribuit realizarea proiectelor prin PNDL, care au fost realizate cu fonduri acordate de guvernele PSD, dar și pe cele realizate prin asocieri cu Consiliul Județean. Fostul prefect, George Paladi a atras atenția asupra neregulilor constatate în cadrul vizitelor electorale din județul Brăila.
”Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Ca fost prefect, sunt mândru de echipa guvernamentală social-democrată pe care am reprezentat-o la Brăila. Printre cele mai importante realizări ale fostului Guvern PSD, amintesc implementarea proiectelor prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Proiecte prin intermediul cărora s-au asfaltat cei mai mulți kilometri de drum, la nivel național.
Fiind candidat la Consiliul Județean Brăila, merg zilnic în județ pentru a sta de vorbă cu oamenii. Numai că am observat un aspect ce m-a nemulțumit vis-a-vis de sinceritatea unor funcționari, aspect caracteristic primarilor PNL. Aceștia se folosesc de subiectul străzilor asfaltate pentru a-și lăuda mandatul, afirmând că este o mare realizare de-a lor, de parcă n-ar fi vorba de bani de la Guvern și din bugetul Consiliului Județean (asocierile pe proiecte, unde majoritatea în CJ este formată din membri PSD, ALDE, PMP, PND), ci din propriul buzunar!”, a declarat fostul prefect George Paladi, candidat pe listele PSD la Consiliul Județean.
În ceea ce privește Guvernul Orban și reprezentantul pe care acesta l-a avut în teritoriu, Paladi spune că nu ar putea accepta un univers paralel în care ”minciunile și incompetența sunt calități”.
”Despre alt fost prefect, de asemenea candidat la aceste alegeri, nu pot spune că se poate mândri de guvernul său. Sau, probabil, într-un univers paralel, minciunile și incompetența sunt calități. Eu n-aș fi mândru cu un prim-ministru care a promis că școlile vor începe în siguranță, iar astăzi, cu 2 zile înainte de startul noului an școlar, tot ceea ce știm sigur este că nu știm nimic! Nu știm nimic despre măști de protecție, despre materiale sanitare, despre tabletele pentru cursurile online, despre ce se va întâmpla cu elevii a căror școală ar putea fi închisă la izbucnirea unui focar”, a declarat Geroge Paladi.