INCREDIBIL! Notarul Alexandru Bucălău îl ceartă pe primarul Dragomir pentru că în Brăila se RESPECTĂ legea!

Totul a pornit de la ultima ședință de Consiliu Județean când liberalul Alexandru Bucălău a întrebat de ce primarii nu fac angajări la centrele de vaccinare din județ. Clarificările au venit ulterior de la primarul municipiului Brăila care a spus că fără ordinul ministrului Sănătății, care reglementează condițiile de angajare a medicilor, asistenților și registratorilor, plata lor și decontarea sumelor, alături de modelul de contract care se încheie atât cu UAT-urile cât și cu DSP-ul, orice angajare ar fi fost ilegală.

Ordinul ministrului Sănătății a fost publicat ieri în Monitorul Oficial, dată la care se pot demara procedurile de recrutare a personalului.

Cu toate acestea, consilierul județean liberal Alexandru Bucălău este supărat că primarul respectă legea.

Credeți ca acești oameni își permit să mai audă scuze de la autorități legate de reglementări, aprobări, când e vorba de sănătate, de viață?! Nu!

Vă place sau nu, trebuie să asigurați suportul necesar pentru operaționalizarea centrelor de vaccinare, spune Bucălău într-o postare pe Facebook.

Pentru că acum legea îi permite să asigure personalul pentru funcționearea centrelor de vaccinare, primarul Marian Dragomir ne-a asigurat că va lua toate măsurile care se impun pentru gestionarea corectă a acestora.

În funcție de numărul de centre de vaccinare care se vor deschide în municipiu, se va asigura și personalul medical necesar. Deocamdată, până va începe școala vom folosi personalul medical de la creșe pentru a face vaccinarea în aceste centre. Dacă se vor aloca și alte fluxuri de vaccin și va fi nevoie să mai deschidem și alte centre, atunci Primăria, cu ajutorul Colegiului Medicilor și Colegiului Asistentelor, va prelua personal de specialitate pentru acele centre suplimentare”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry