Iratxe García Pérez susține intrarea României în Spațiul Schengen! Președintele S&D a fost optimist cu privire la următoarele alegeri europarlamentare!

Iratxe García Pérez a avut o întrevedere la Strasbourg cu o delegaţie de ziarişti din Brăila şi Galaţi, prezentă în Parlamentul European la invitaţia europarlamentarilor PSD Mihai Tudose şi Dan Nica.

Președintele Grupului S&D din Parlamentul European a fost prezentă la începutul lunii aprilie în Brăila și Galați, unde a vizitat obiective și s-a interesat de sprijinul pe care cele două județe îl acordă refugiaților ucraineni.

”A fost cu adevărat impresionantă solidaritatea uriașă de care au dat dovadă cetățenii români, Guvernul român, administrațiile locale, în gestionarea refugiaților ucraineni. De atunci spun tot timpul aici, în Parlamentul European, în fața colegilor mei, că sunteți un adevărat exemplu. Voi știți foarte bine ce înseamnă solidaritatea și faceți o treabă excepțională din acest punct de vedere. Și vreau să le mulțumesc colegilor mei – Mihai Tudose și Dan Nica – pentru faptul că mi-au oferit această oportunitate.

Și tot din acest motiv insist și pe câteva teme importante pentru România, cum ar fi, de exemplu, cum putem ajuta Guvernul pe teme precum infrastructura de transport. Știți foarte bine cât de importantă este infrastructura de transport pentru România, la acest moment, și desigur, admiterea în Spațiul Schengen”,

a declarat președintele Grupului S&D.

Iratxe García Pérez spune că va susține intrarea României în Spațiul Schengen, și a fost optimistă în legătură cu următoarele alegeri europarlamentare, la care speră ca S&D să obțină o majoritate frumoasă.

După vizita mea în România, primul meu discurs aici, în Parlamentul European, a fost pe tema aderării. Este pur și simplu de neînțeles de ce România nu e în Spațiul Schengen, când ați îndeplinit toate criteriile. Și nu putem accepta această situație. Și vom continua să luptăm pentru această cauză”,

a declarat președintele Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe García Pérez.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry