Liberalii aduc greva Braicar in CLM! Vezi aici care sunt propunerile lor!

Liberalii aduc greva Braicar in CLM! Vezi aici care sunt propunerile lor!

 

 

Consilierii PNL au identificat o solutie pentru remedierea reala a situatiei si reluarea transportului in comun din oras. La sedinta Consiliului Local Municipal Braila de joi, 31 mai 2018, cand pe agenda discutiilor se afla majorarea capitalului social al Braicar prin includerea unui teren al societatii, liberalii vor sa propuna ca reprezentantii CLM in AGA de la Braicar sa primeasca si un al doilea mandat, astfel incat problema salariala sa fie rezolvata.

”Vom propune acordarea unui al doilea mandat, pentru rectificarea Bugetului de venituri si cheltuieli al Braicar si suplimentarea capitolului «Cheltuieli cu personalul». Solutia este viabila pentru ca, din luna iunie, Primaria va plati catre Braicar si contravaloarea abonamentelor pentru elevi, ceea ce nu se intampla pana acum, deci veniturile societatii vor creste si vor acoperi sumele necesare. Ceea ce propunem noi este, de fapt, o strategie: semnarea Contractului Colectiv de Munca pe salariile solicitate de angajatii Braicar si o intelegere cu sindicalistii ca, timp de patru ani, acestea sa nu se modifice. Odata cheltuiala cu salariile devenita stabila, se poate trece la punerea pe picioare a societatii. Investitiile in masini noi si de calitate inseamna cheltuieli mai mici cu combustibilul, cu reparatiile, cu piesele de schimb. Un transport de calitate va aduce, cu siguranta, si mai multi bani din vanzarea biletelor, iar societatea poate deveni profitabila”, a precizat Adrian Tabarac, presedintele Organizatiei Municipale a PNL Braila.

Liberalii considera ca situatia tensionata, care a perturbat traficul de calatori din Braila si a lasat mii de oameni in imposibilitatea de a merge cu autobuzul la scoala sau la serviciu, este tratata iresponsabil.

”Sa vii sa spui ca desfaci contractele de munca, in conditiile in care nu s-a semnat Contractul Colectiv de Munca, tocmai din cauza nemultumirilor salariale si a celor legate de conditiile de munca, este o amenintare de vataf pe propria mosie, iar Marian Dragomir ar trebui sa-si reaminteasca ca lucreaza la o institutie publica. Primarul Dragomir spune ca e suparat ca greva s-a declansat in timp ce el era plecat in Japonia. Ce ar fi trebuit sa faca salariatii Braicar? Sa munceasca fara Contract Colectiv de Munca, pe salariul minim, fara zile libere, pana isi termina primarul Dragomir plimbarile prin Asia?”, a adaugat Tabarac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry