Liberalii atacă: Ministrul Sănătății, în campanie preelectorală!

Liberalii atacă: Ministrul Sănătății, în campanie preelectorală! 

 

 

Pacienții au sperat în zadar că vizita ministrului, chiar și anunțată, așa cum a fost în Brăila, va schimba ceva în sistemul medical. La prima vedere, Sorina Pintea a întrebat dacă spitalul are autorizație, iar la finalul vizitei a dat nota 6. De atunci însă, nu sunt semne să se fi schimbat ceva în Spitalul Județean din Brăila. Ministrul a promis că va reveni în august pentru o reevaluare.

În tot acest timp, Pintea a vizitat mai multe spitale din țară iar imaginea a fost similară cu cea din Brăila.

Deputatul liberal Antoneta Ioniță a atras atenția asupra faptului că aceste vizite, care nu se concretizează în schimbări, reprezintă o modalitate neinspirată de a face precampanie electorală.

Sănătatea românilor nu are culoare politică(…) Sper ca doamna ministru să nu îmbrace haina de politician aflat în campanie electorală și să ia măsuri acolo unde sunt nereguli! Sper ca aceste vizite neanuțate să nu fie doar de imagine, îmi doresc să văd că acestea vor avea urmări, că vor exista schimbări în bine în spitalele de stat din România. Sper ca schimbarea managerilor să fie una pe criterii de competență, și nu politice.

Spun asta pentru că am serioase semne de întrebare. De ce? La spitalul Județean Brăila nu s-a luat nici o măsură, deși au fost găsite multe nereguli de către doamna Pintea. Spitalul se confruntă cu o criză de medicamente gravă, materialele sanitare lipsesc, aparatura este învechită, iar colectivul medical este nemulțumit de modul în care este condus spitalul.

Oare faptul că actualul manager, Delia Râșnoveanu, este numită de PSD-ul local, s-o fi determinat pe doamna Pintea să judece cu altă măsură decât în alte județe? Ar fi trist să asistăm în realitate la un joc de imagine în plină campanie electorală, când schimbăm directori ca să-i punem pe ”ai noștri”, a declarat deputatul PNL Antoneta Ioniță.