Liberalii cer locuri în CA! Chiriac: ”La nivel național PSD a câștigat alegerile și nu avem nici Guvern, nici Parlament!”

Consilierii locali și județeni ai PNL cer să fie primiți în Consiliile de Adrministrație și în Adunările Generale ale Acționarilor ale societăților subordonate Consiliului Local și Consiliului Județean.

Discuția a pornit de la solicitarea consilierului liberal Alexandru Bucălău, care i-a cerut președintelui CJ să respecte o Ordonanță de Urgență care spune că numirea consilierilor locali în AGA și CA în societățile comerciale se face ținând cont de respectarea regimului incompatibilităților aplicabil și a configurației politice de la ultimele alegeri locale.

La Consiliul Județean, funcțiile în Consiliile de Administrație au fost votate în 27 octombrie 2020. Fiecare partid din CJ a făcut propuneri, inclusiv PNL, după care nominalizările au fost supuse la vot secret. PSD și-a adjudecat aproape toate funcțiile, având majoritate în Consiliul Județean.

PNL a rămas cu Căpățînă Marian supleant în C.A al Spitalului Județean de Urgență Brăila, după ce Pricop Cristian Florin, ales titular, și-a dat demisia.

În momentul în care au fost adoptate aceste hotărâri aveați prefectură, aveați prefect, asumat/neasumat politic, era acolo, juca în filmul ăla. De ce nu ați atacat proiectele de hotărâre? Erau foștii dumneavoastră colegi care acum sunt pe la București”,

a spus președintele Consiliului Județean.

Consilierul județean Alexandru Bucălău a întrebat de ce nu se respectă acum Ordonanța de Urgență, întrebare la care a răspuns secretarul Consiliului Județean, Priceputu Dumitrel: ”Toate hotărârile au fost adoptate pe baza rezultatului votului secret și a propunerilor venite din partea grupurilor de consilieri ale partidelor componente, ale Consiliului Județean. Acesta a fost rezultatul votului secret, care a fost respectat”.

Liderul grupului consilierilor liberali, Marian Căpățînă, a intervenit în discuție și a atras atenția asupra faptului că o treime din brăileni nu sunt reprezentați în aceste consilii.

Toate deciziile legate de Consiliile de Adiministrație s-au luat la propunere, în plenul consiliului, prin vot secret și sunt cu totul legale dar gândiți-vă că aproximativ o treime din județul Brăila nu a votat cu PSD-ul. Până la urma urmei PSD-ul poate să decidă să conducă tot și să-și asume absolut tot. Dar gândiți-vă totuși la aspectul ăsta, o treime din județul ăsta a avut o altă opțiune și eu cred că ar trebui, ca o chestiune de fairplay, avut în vedere și acest aspect”,

a declarat consilierul liberal Marian Căpățână.

Răspunsul președintelui Consiliului Județean a venit în contextul politic național, unde PNL-ul nu a dat dovadă de fairplay, când PSD a câștigat alegerile parlamentare, la nivel național, și cu toate astea coaliția de guvernare s-a instalat atât pe Guvern cât și pe Parlament.

La Brăila o să avem o condiție de fairplay, dar eu vă readuc aminte că, la nivel național, Partidul Social Democrat a câștigat alegerile, era o condiție de fairplay să avem Guvernul și Parlamentul numai că s-au stabilit altele”,

a declarat președintele Iulian Chiriac.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry