Marcel Ciolacu: ”S-au numit 28 de prefecți și subprefecți. Dintre ei, sunt patru numiți legal și 24 ilegal. Avizele de la ANFP au fost negative!”

Marcel Ciolacu: ”S-au numit 28 de prefecți și subprefecți. Dintre ei, sunt patru numiți legal și 24 ilegal. Avizele de la ANFP au fost negative!”

 

 

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat, joi seară, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Guvernul Orban a numit în mod ilegal 24 de prefecți și subprefecți și că președintele Autorității Naționale a Funcționarilor Publici a dat avize negative acestor proiecte de hotărâre.

S-au numit 28 de prefecți și subprefecți. Dintre ei sunt patru numiți legal și 24 ilegal. Trebuiau să aibă studii de profil sau să fie funcționari publici și i-au trecut pe unii funcționari publici parlamentari asimilați funcționarilor publici. Avizele de la ANFP au fost negative, iar noul șef al Autorității a stat până la oră 3:00 în ședința de Guvern și a scris fiecare aviz”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a declarat că va cere desecretizarea ședinței de Guvern de marți.

”Vom cere desecretizarea tuturor sternogramelor ședinței de guvern. Să vedem prostia și incompetența care a domnit Palatul Victoriei în acweasta perioadă. Va fi greu de desecretizat, dar vom merge pe toate procedurile legale până vom obține acest lucru. Sunt secrete că așa este procedura”, a completat Ciolacu.

Jurnalul de Brăila a intrat în posesia Notei de Fundamentare care a stat la baza Hotărârii de Guvern privind exercitarea, cu caracter temporar, a funcției publice de prefect al județului Brăila, de către Cătălin Boboc.

Domnul Boboc Cătălin, născut la data de 18 mai 1976, este licențiat în științe juridice, din anul 1999, al Facultății de Drept, din cadrul Universității Româno-Americane din București. În perioada 2012-2016 a exercitat un mandat complet de senator.

În prezent(n.r la data la care a fost numit prefect) ocupă funcția publică specifică de șef de cabinet, pe durată determinată, în cadrul Direcției Secretariat General – Secretariatele Grupurilor Parlamentare”, se arată în Nota de Fundamentare.

Pentru a vedea exact câte zile a fost angajat Boboc la Senat, pentru a putea fi detașat în funcția de prefect, am mers chiar la CV-ul lui, încărcat pe pagina Prefecturii Județului Brăila. Astfel am aflat că Boboc Cătălin a fost angajat de Grupul Parlamentar PNL, în funcția de șef de cabinet, pentru TREI ZILE: 11-13 decembrie 2019.

Jurnalul de Brăila a făcut o cerere scrisă către ANFP pentru a afla dacă hotărârea prin care Boboc a fost detașat în funcția de prefect al județului Brăila a primit aviz negativ. Dacă situația se confirmă există riscul ca toate documentele semnate de prefect, de la începutul mandatului și până în prezent, să-și piardă legalitatea.

 

{os-gal-78}

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry