Marian Dragomir, la Conferința Extraordinară a PSD: ”Noi, primarii, nu avem nevoie de funcții ca să spunem ceea ce gândim!”

Marian Dragomir, la Conferința Extraordinară a PSD: ”Noi, primarii, nu avem nevoie de funcții ca să spunem ceea ce gândim!”

 

 

PSD a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale. Anunțul a fost făcut în cadrul Conferinței Extraordinare a PSD, la sfârșitul săptămânii trecute.

În cadrul ședinței, primarul Marian Dragomir, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Brăila, a ținut un discurs prin care a punctat principalele greșeli ale partidului, din trecut, dar și câteva din strategiile pe care PSD le va urma în câștigarea alegerilor locale.

 

 

”În 2016, noi am câștigat tot și în 2019 am pierdut, aproape tot. Dar, să știți că aceste lucruri au, să spunem așa, rolul lor și din păcate, noi nu am reușit să învățăm din greșelile noastre și acum va trebui să învățăm exact din ceea ce nu s-a făcut, la momentul respectiv.

În această clădire, în sala alăturată, spuneam acum ceva timp în urmă, că toate lucrurile bune, pe care le făcuse Guvernul nostru, vor fi puse în umbră de ambiția unui om, de lipsa de comunicare și de o strategie total greșită. Fără să am niciun fel de plăcere, acele lucruri s-au întâmplat. Acum, toți cei care nu puteau să înțeleagă că trebuie să se delimiteze de un om, și de o strategie greșită, sper că au înțeles acele lucruri.

Mi-aș dori foarte mult, de la noua conducere a PSD să înțeleagă că nu un om are dreptate, sau un grup. Noi primarii, sau președinții de consilii județene, nu avem nevoie de funcții ca să spunem ceea ce gândim, sau ce ne transmit oamenii. Noi am spus și ne-am asumat de fiecare dată.

Apreciez foarte mult faptul că se intenționează să fie consultați și primarii sau președinții de consilii județene, în luarea deciziilor. Timp de trei ani de zile, nu a existat nicio întâlnire cu primarii sau președinții de consilii județene pentru a discuta, la nivel național, strategii. Nu întâlniri la care primarii să ceară fonduri, finanțare sau susținerea proiectelor – strategii politice, mod de comunicare, felul în care promovăm anumite lucruri sau ne stabilim strategia.

Acum s-a întâmplat și ceea ce și-au dorit oamenii, pe baza greșelilor noastre, și avem Guvernul lor, cu președintele lor. Eu o să împlinesc patruzeci și ceva de ani, anul acesta și să știți că vreau să ne întâlnim când o să am șaptezeci de ani, și o să mă pregătesc de pensie. Este ceea ce și-au dorit românii? Sau ceea ce ne oferă acest Guvern?
Eu cred că românii nu și-au dorit așa ceva și au fost doar păcăliți!

Îmi aduc aminte cum susțineau creșterea alocațiilor pentru copii și după aceea, tot ei, au găsit patru metode prin care să le ocolească și apoi au spus că nu mai sunt bani pentru alocații.

Îmi aduc aminte cum, în campania electorală, la Brăila, spuneau că podul este prioritatea lor și au uitat să pună bani în buget. Nu asta și-au dorit brăilenii, care i-au votat. Nici nu s-au gândit vreodată că vor face așa ceva.

Discutam la un moment dat de creșterea economică. Azi nu mai discutăm de creștere economică, discutăm de distinsul domn Cîțu – cât și de unde, și la ce scor se mai împrumută. Probabil că procentul dobânzii va ajunge la procentul lor de la alegeri, în perioada următoare, în ritmul pe care îl au. Dar aste este despre ei și nu o să vă mai spun acum multe lucruri despre ei. Principalul lucru este că, la un moment dat, și românii se vor lămuri și vor înțelege că i-au mai păcălit încă o dată, la fel ca și PDL-ul, și PNL-ul, și PNȚCD-ul – gașca care este în aglomerarea lor politică. O să înțelegem cu toții că nu cel care strigă cel mai tare, pe Facebook, are și dreptate. Cel care face, trebuie să fie apreciat.

La Brăila eu mă bucur foarte mult că noi suntem uniți, azi. Alții nu! Dar nu putem să avem 100%, altfel am deveni plictisitori.

În ceea ce ne privește, vom face aceleași lucruri. Vom continua să asfaltăm, vom continua să facem parcuri de joacă pentru copii, vom continua să atragem proiecte cu finanțare europeană și o să vorbim în perioada următoare mai mult despre noi și mai puțin despre ei, pentru că or să vorbească alții despre ei.

Cel mai important lucru, în perioada următoare, este ca noi să facem lucrurile bune, deoarece nu partidele câștigă alegerile, oamenii votează oameni și echipe. Cu siguranță așa va fi și la Brăila”, a declarat primarul Marian Dragomir.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry