Mesajul deputatului ProRomânia, Emilia Meiroșu, după moțiunea de cenzură

Mesajul deputatului ProRomânia, Emilia Meiroșu, după moțiunea de cenzură

 

 

”Azi, România a triumfat. Azi, România a ieșit de sub corvoada unei guvernări maladive care a îngenunchiat românii în ultimii ani. De azi, România se reinventează și se convertește la Normalitate. Am stat destul cu toții în penumbra eclipsei PSD și am trăit laolaltă, prea mult și prea intens, vremuri disperate care te fac să nu mai fii stăpân pe tine, să nu mai vrei, să nu mai faci. Noi, Opoziția, n-am disperat. Nu ne-am pierdut. Am făcut. Și am scris astăzi prim capitol de lume nouă pentru ai noștri. Nu pentru ai lor. Voturile noastre au reușit astăzi să macine fibra opacă a unei guvernări damnate, toxice, și să transceadă limitele realității distorsionate pe care social democrații ne-au adus-o în fața ochilor. PRO România a dovedit și astăzi că își ține promisiunile. Reinstalarea echilibrului socio-economic, garantarea siguranței personale a cetățenilor și poziționarea corectă în relația cu instituțiile internaționale reprezintă prioritățile pe care noul guvern trebuie să și le asume.

Viorica Dăncilă a guvernat pe întuneric, a falsificat date, a mințit, a dezamăgit. Tocmai de aceea cei care vor prelua guvernarea au în față o mare provocare: bugetul pentru următorul an. Și nu numai. Deficitul a ajuns la 2,1% din PIB după primele 8 luni din 2019,motiv pentru care trebuie oprite urgent efectele OUG 114 – această bombă radioactivă care a afectat energia, telecomunicațiile și finanțele.

Susțin o guvernare coerentă, bazată pe proiecte în măsură să genereze echilibru social și economic. În acest sens, conectarea cu nevoile reale din mediul de afaceri se impune ca o condiție esențială în realizarea programului de guvernare. Pentru că vin din zona Educației (la bază sunt cadru didactic), știu sigur că în momentul de față avem obligația, întâi de toate, să relaxăm prevederile legale pe forța de muncă din afara UE. România duce lipsă de specialiști în toate domeniile. Educația trebuie corelată la piața muncii, pliată pe aptitudinile tinerilor, trebuie încurajat învățământul profesional dual. Ca să nu mai spun că în ultimii doi ani, PSD a dinamitat tot ce înseamnă predictibilitate fiscală. Este clar că trebuie să reducem taxarea pe muncă, să creștem impozitarea pe capital și proprietăți. Una peste alta, dincolo de obiectivele de dezvoltare socială și economică stabilă, predictibilă și sustenabilă, PRO România consideră că datoria noului cabinet este să redea României statutul de țară sigură.

Pentru mine 10 octombrie este zi de ținut minte! Executivul condus de Viorica Dăncilă a fost demis prin votul Parlamentului! Unul din cele 238 de voturi a fost al meu, vot care a împins România cu un pas mai în față și ne-a redat, după prea mult timp de așteptare, încrederea în logica normalitatii. Alături de liderii acestui partid, Victor Ponta și Mihai Tudose, simt nevoia azi, mai mult ca niciodată, să mă bucur că am salvat România și social-democrația de cel mai ciudat lider, Viorica Dăncilă. Noi, PRO România, am avut 31 de voturi. Îmi doresc să ne apucăm cât mai repede de treabă și să constituim guvernul pe care românii îl merită. Vineri încep deja negocierile pentru noul Guvern. Pro România construiește social-democrația.

Acum un an si 5 luni am plecat din PSD-ul care nu își ținea drumul promis în 2016. Am fost  aleasă de oameni pentru toate acele reforme promise, nu pentru a susține dorințele unui lider toxic. Acum pare mai normal ce s-a întâmplat decât schimbarea de către PSD a două guverne propuse tot de PSD. Brăila si România au pierdut atunci un prim ministru de valoare care se străduia să miște lucrurile – Mihai Tudose. Acum nu ar trebui să existe niciun regret din partea niciunui PSD-ist. Dimpotrivă, ar trebui să înțeleagă dezastrul pe care l-a provocat prin incompetență si rea-voință Guvernul Dăncila.

În rest, mă bucur să fiu într-o echipă de oameni care au dovedit caracter și nu am cedat compromisului. Doar senatorul Alde de Brăila mă surprinde pentru că era în Alianță și nu a susținut moțiunea. A lipsit, chiar.

În rest, ne străduim să fie ceea ce am susținut în 2016: mai bine pentru toți! Nu mai vreau să știu că sunt înfrățită cu un popor agonic, pedepsit și în permanență umilit. De azi, plaga începe să se vindece. De azi, simțim din nou că redevenim demni, viguroși și însemnați”, a declarat deputatul ProRomânia, Emilia Meiroșu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry