Mihai Tudose, despre COVID-19: ”Sunt făcute scenarii pe tema asta, numai că cineva trebuie să intre în scenariu!”

Mihai Tudose, despre COVID-19: ”Sunt făcute scenarii pe tema asta, numai că cineva trebuie să intre în scenariu!”

 

 

Mihai Tudose, fost prim ministru și actual europarlamentar PSD, a vorbit în urmă cu câteva zile, la Antena3, despre faptul că majoritatea statelor au oameni pregătiți special pentru a pune în mișcare mecanisme, create pentru a gestiona diferite scenarii, privind securitatea națională, inclusiv în cazul unei pandemii.

A fost făcut studiu de caz, așa ceva – ca amenințare gravă la adresa securității planetei. Sunt făcute scenarii pe tema asta, numai că cineva trebuie să intre în scenariu. Este un bătrân – ei îi spun să stea izolat. Omul ăla stă izolat o zi, două. Cineva trebuie să pună în mișcare un mecanism, să se ducă să-i ducă apă, să vadă ce face(…)”, a spus europarlamentarul.

 

 

Mihai Tudose consideră că autoritățile erau cele care trebuiau să ia primele măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului, încă de la primele cazuri depistate.

Statul trebuia să spună: terminați cu mersul la muzee! Terminați cu mersul pe la mall, pe la filme! Închideți cinematografele! Asumă-ți: băi cinema, multiplex, cât iei tu pe lună frate? Ce profit ai? 10 lei. Îți dau eu 10 lei, închide-l! Te țin în viață că nu vreau să muriți toți. Mai degrabă te ajut 3 luni ca să supraviețuiești ca să pot să te ”jupoi” eu – statul – după aia. Dacă te las să mori, nu te mai am. Îmi asum să plătesc niște compensații unor agenți economici, făcându-le parte în acest proces de stopare a acestei mobilități, ieșită din comun”, a spus europarlamentarul Mihai Tudose, la Antena3.

Astăzi, în România sunt 184 de persoane confirmate pozitiv, dintre care 2 în Brăila. 16 pacienți au fost vindecați și externați.

Potoliți-vă cu terasele din centrul vechi! Stați acasă!”, a fost mesajul de final al europarlamentarului.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry