Parlamentarul Vasile Varga, îngrijorat de spitalele din Brăila: ”La UPU este o tragedie!”

Parlamentarul Vasile Varga, îngrijorat de spitalele din Brăila: ”La UPU este o tragedie!”

 

 

Deputatul liberal Vasile Varga s-a arătat îngrijorat de situația în care se află Spitalul Județean Brăila, după ce colegii lui, consilieri județeni ai PNL, au cerut demisia managerului Delia Râșnoveanu.

Situația din Spitalul Județean devine tot mai critică, iar relatările pacienților care îi trec pragul, tot mai îngrozitoare. De la lipsa de personal și până la cea a medicamentelor și a materialelor sanitare, spitalul din Brăila pare să-și dea ultima suflare, în ton cu pacienții.

La UPU este o tragedie, iar cel care a înființat UPU, o nenorocire. Înainte era spitalul cu toate gărzile. Știai că ești bolnav, trebuia să te duci la interne, ai o rană te duci la chirurgie și așa mai departe. Acum stai la UPU ore întregi până te repartizează pe chestiuni de specialitate. Colegii mei(n.r. consilierii județeni PNL) au avut această răbufnire pentru faptul că au stat câteva ore în spital și au văzut ce se întâmplă. Tot ce au spus este un adevăr, nu au spus nicio minciună. De multă vreme, Spitalul Județean se confruntă cu asemenea probleme(…) Eu nu am înțeles de ce în ultima perioadă Spitalul Județean se confruntă cu asemenea nenorociri, că nu am cum să le numesc altceva.

Avem medici excepționali! Eu am fost internat la spital și chiar avem medici excepționali. E ușor de spus că toate drumurile trebuie să ducă la București sau la Cluj, sau la Iași. Dar nenorocirile care există astăzi în Spitalul Județean, să nu ai ce-ți trebuie, nu pot să le înțeleg”, a atras atenția deputatul liberal Vasile Varga.

Amenințările președintelui Consiliului Județean, cu privire la demiterea celor vinovați, în speranța că problemele se vor rezolva, par să nu dea niciun rezultat. Managerul spitalului ne spune de fiecare dată că nu sunt probleme.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry