Patru ani de investiții în comuna Șuțești! S-a demarat studiul de fezabilitate pentru distribuția gazelor naturale!

În ultimii patru ani, Consiliul Județean Brăila, prin președintele Francisk Iulian Chiriac, a demarat o serie de investiții, atât prin cofinanțări cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pus în aplicare de guvernele Partidului Social Demorat.

Între anii 2016-2019, comuna Șuțești a primit 1.2 milioane lei, prin proiecte de asociere cu Consiliul Județean, pentru relizarea primului dispensar. Tot începând cu 2016, 371,697 lei au fost dirijați către modernizarea Primăriei din comună, în ciuda faptului că primarul(fost membru PNG, apoi independent), Cristian Codreanu, este membru PNL din luna martie a anului 2016. Culoarea politică nu a contat însă, când vine vorba de investiții care să ridice nivelul de trai al locuitorilor din județul Brăila.

La începutul anului 2020, Consiliul Județean a alocat suma de 301.000 lei pentru construirea unei săli de festivități în satul Mihail Kogălniceanu, care să deservească activităților culturale pe care conducerea comunei le pregătește anual.

Tot în anul 2020 s-au pus bazele celui mai important proiect pentru comuna Șuțești: elaborarea Studiului de fezabilitate având ca obiect înființarea sistemului de distribuție gaze naturale. Consiliul Județean a contribuit cu o cofinanțare de 90.000 de lei pentru realizarea acestui obiectiv.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL2) comuna Șuțești a beneficiat de aproximativ 15 milioane de lei, din partea guvernelor PSD, pentru proictele:

  • Construcție grădiniță 25 locuri în sat Mihail Kogălniceanu
  • Construire grup sanitar la Școala gimnazială Șuțești
  • Modernizare rețele de drumuri în comuna Șuțești

Pentru viitorul mandat, președintele Consiliului Județean, Francisk Iulian Chiriac, își dorește ca fiecare gospodărie din comuna Șuțești să fie racordată la rețeaua de alimentare cu gaze naturale.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry