Patru premieri, un singur scop: găsirea unor soluții în criza generată de pandemia de coronavirus!

Patru premieri, un singur scop: găsirea unor soluții în criza generată de pandemia de coronavirus!

 

 

Marcel Ciolacu a anunțat sâmbătă seara la România TV înființarea unui grup de lucru informal, din care fac parte foștii premieri: Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

Împreună cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, cei patru foști premieri vor lucra la găsirea unor soluții în criza generată de pandemia de coronavirus și implicațiile economice ale acesteia.

Pe cont propriu, niciun stat din cele grav lovite nu va putea să-și salveze cetățenii și economia. Iar de alegerile și acțiunile de acum depinde și viitorul UE. Italia și cei care riscăm să-i călcăm pe urme avem nevoie de un plan comun de salvare de vieți omenești și de locuri de muncă(…)

Suntem într-o stare de urgență sanitară, cu impact masiv în economia reală. Și nu toate statele pot să-și permită să acopere 75% din salariile angajaţilor din domeniul privat, pentru ca firmele afectate de măsurile anti-coronavirus să nu concedieze salariați, așa cum a anunțat guvernul danez(…)

Rămâne de văzut în ce mod vom putea lua putea rapid decizii, pentru că și forul europarlamentar a fost nevoit să-și suspende activitatea.

Sunt prime măsuri de acțiune. De consistența și eficiența a ceea ce va urma în acest plan depinde salvarea unei economii ce intră în paralizie generalizată.

Urgența absolută, însă, este salvarea de vieți omenești. Cât mai e timp!”, a scris europarlamentarul Mihai Tudose, într-un editorial semnat la Agora Digi.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry