PNL Brăila, pe ultimele locuri din țară, între organizațiile liberale, la alegerile parlamentare!

MEDIAFAX FOTO

Liberalii brăileni își ling rănile după ce au reușit să dea un singur deputat la alegerile parlamentare. Lupta, de această dată a fost una internă, după ce președintele Organizației Municipale, Adrian Tabarac și-a dat demisia și a candidat independent, atacând echipa liberală pe parcursul campaniei. Atacurile însă nu i-au adus voturi lui Tabarac, acesta fiind departe de visul lui de a obține un scor foarte bun în municipiul Brăila.

Organizația PNL de la Brăila s-a clasat pe locul 37 din 41, cu un procent de 17,80%.

Cine își asumă responsabilitatea pentru rezultatul obținut la Brăila?

Președintele interimar al organizației, Cătălin Boboc a declarat pentru mai multe publicații locale: ”Pentru noi, sincer, nu cred că e vreo supriză foarte mare. În două luni de zile nu cred că se aștepta cineva să facem spectacol… La PNL Brăila purceaua e moartă în coteț de 4 ani; acum s-o resuscităm noi în 2 luni nu erau șanse foarte mari… Asta este situația, asta avem.

Noi, la PNL Brăila, trebuie să facem echipă, să nu ne mai căutăm adversari în interiorul partidului sau să îi inventăm. Cine e în partid doar cu numele, dar cu mintea în altă parte, ar trebui să își vadă de treabă. În patru ani este timp să construim!

Îmi pare rău că toți impostorii care se declară liberali și de Dreapta nu fac decât să favorizeze PSD prin toate acțiunile lor.

La PNL Brăila se pare că nu va exista o demisie de onoare, nici măcar una inspirată de premierul Ludovic Orban. Până la alegerile interne Cătălin Boboc rămâne în continuare președinte al Organizației Județene.

Unde s-a greșit în campania dusă de PNL Brăila?

PNL Brăila a ales să deschidă lista de candidați cu două nume noi, fără notorietate, dând la o parte deputații pe care îi avea în funcție. Poate nu ar fi contat atât de mult dacă persoanele aflate pe primele poziții nu ar fi avut ”bagaje” care să îi ajute pe contracandidați. În schimb, la Brăila, Varga și Ioniță au fost înlocuiți de Popa și Bucălău.

O altă greșeală, pe care a făcut-o PNL, dar și restul partidelor politice, a fost că nu au încercat să se adreseze întregului electorat. Majoritatea formațiunilor politice, în teritoriu, mizează pe electoratul brut, mașinăriile de vot – așa cum sunt ele numite, procentul care nu îi dezamăgește niciodată. Mesajele partidelor au fost făcute cu dedicație excluzând astfel brăilenii nehotărâți, care în cazul de față s-au dus către AUR, Tabarac etc.

Scorul mic obținut de PNL Brăila a fost, exact ca în cazul alegerilor locale, efectul ”blaturilor” cu diferiți contracandidați. Poate ne explică Cătălin Boboc într-o conferință de presă(probabil anul viitor) cum într-o comună liberală, unde primarul a ieșit cu peste 80% din voturi, PSD a câștigat alegerile parlamentare.

După alegerile locale, Boboc a fost primul care a aruncat cu pietre în conducerea PNL, de la acel moment, că nu au organizat o conferință de presă în care să le mulțumească brăilenilor pentru votul acordat și să explice de ce nu au obținut un rezultat mai bun. În cazul de față, cu un singur parlamentar, probabil că liberalii nu mai simt nici nevoia să le mulțumească alegătorilor, dar nici dorința de a explica ce s-a întâmplat. ASUMARE 0!

Concluzia: PNL, fără Cîrligea și fără Varga, rămâne a lui Popa? – întrebarea este retorică, nu trebuie să îmi răspundeți!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry