Primele declarații după câștigarea alegerilor! Rotaru: ”Sperăm să obținem un mandat de senator și trei de deputat, dar vom vedea ce se întâmplă și cu redistribuirea!”

S-au numărat voturile până la orele dimineții la PSD Brăila, în numărătoarea paralelă, iar rezultatele nu i-au dezamăgit pe social-democrații care au pus osul la treabă în această campanie.

PSD a obținut peste 40% din voturile brăilenilor care s-au prezentat la urne, cu mult peste Partidul Național Liberal care nu trece de 17-18%.

Eu cred că este un rezultat bun având în vedere faptul că acest ciclu de alegeri, atât campania cât și ziua votului au fost destul de dificile. Având în vedere faptul că parcurgem această etapă cu pandemia, alegătorii noștri au fost destul de rezervați, asta ca și concluzie în urma discuțiilor pe care le-am avut în timpul campaniei, de a veni la vot. Dar este un rezultat bun, este un rezultat pe care îl așteptam.

Le mulțumim tuturor brăilenilor, atât din mediul urban cât și din rural, care ne-au votat. Sperăm ca în final să obținem acest rezultat care ne clasează pe locul întâi și pe cale de consecință să obținem un mandat de senator și trei mandate de deputat, dar vom vedea ce se întâmplă și cu redistribuirea, dacă suntem într-o zonă în care mai primim niște voturi, a declarat președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru.

PSD Brăila va trimite în Parlament un senator – Ion Rotaru și doi deputați – Mircea Florin și Nicu Niță. În cazul fostului prefect al județului Brăila, George Paladi, PSD așteaptă rezultatele finale pentru a vedea unde se regăsesc la redistribuirea voturilor.

Diferența a făcut-o în primul rând lista de candidați pe care a avut-o Partidul Social Democrat, în al doilea rând realizările pe care le-a avut Guvernul PSD în mandatul 2016-2019 și cel mai important, oferta electorală pe care noi am prezentat-o oamenilor. A fost un lucru real care a trezit oamenilor încrederea și în același timp le-a stârnit interesul și dorința de a vota Partidul Social Democrat.

Noi le mulțumim brăilenilor pentru faptul că au avut încredere și au venit la vot. Și-au dat seama că secțiile de votare și școlile pot fi deschise și sunt sigure. Noi ne dorim ca școlile să fie deschise în cel mai scurt timp și elevii să meargă la școală”, a declarat primul deputat de Brăila, Mircea Florin.